De balkons van Hofwijck ziet er nu kleurrijk uit. | Foto PR
De balkons van Hofwijck ziet er nu kleurrijk uit. | Foto PR Foto: PR

Giften voor Hofwijck geven kleur aan balkon

groen n Welzijnsmedewerker Jannie bij de Weg van Hofwijck keek naar de balkons, en vond dat deze wel wat kleur konden gebruiken om meer gezelligheid te creëren voor de bewoners.

In Hofwijck wonen ouderen met een intensieve zorgvraag in zes kleinschalige woongroepen in een huiselijke sfeer.

Door een oproep op Facebook kwam Jannie in contact met Menno Nieuwenburg, adviseur dagelijkse bankzaken voor particulieren Leiden/Katwijk bij de Rabobank. Hij vond het initiatief zo mooi, dat er vanuit de bank een gift van €400,- euro is toegezegd om bij een lokale ondernemer planten, grond en potten te kunnen kopen.

Met deze toezegging werd gezocht naar een lokale ondernemer en men kwam uit bij Luuc Hutten van Peter Witteman tuinen. Het plan werd uitgelegd, en Luuc was gelijk enthousiast. Luuc zorgde voor de planten en daarnaast zegde hij toe de potgrond te doneren.

Alle initiatieven zorgden er voor dat de potten gevuld konden worden

Mantelzorgers van diverse bewoners hebben door middel van donaties gezorgd dat er ook mooie potten aangeschaft konden worden. Alle initiatieven hebben ervoor gezorgd dat bewoners en familie woensdag 12 juli de potten gevuld hebben met mooie planten. De balkons zien er nu kleurrijk uit.

Jannie bij de Weg: "Namens de bewoners: alle initiatiefnemers heel hartelijk bedankt!"