Ruim veertig bewoners van Hofwijck genoten van een heerlijke middag en zongen uit volle borst liedjes uit de jaren '50, '60 en '70 mee.
Ruim veertig bewoners van Hofwijck genoten van een heerlijke middag en zongen uit volle borst liedjes uit de jaren '50, '60 en '70 mee. Foto:

Meezingmiddag in Hofwijck

zingen n Anita Stavleu, eerstverantwoordelijk verzorgende bij Hofwijck in Oegstgeest, organiseerde een onvergetelijke meezingmiddag in Hofwijck.

Koetshuis De Burcht in Leiden bestaat dertig jaar en deelt dit heugelijke feit met ouderen in Leiden en omgeving. Anita kwam in contact met Tom en Clarita van De Burcht en vertelde hen over Hofwijck en haar bewoners. Zij waren direct enthousiast en boekten meezingkoor 'De Vrolijke Noten' voor een geheel verzorgd optreden. Koetshuis De Burcht zorgde voor de catering met taart en warme hapjes en vrijwilligers die hielpen met de bediening.


Ruim veertig bewoners van Hofwijck genoten van een heerlijke middag en zongen uit volle borst liedjes uit de jaren '50, '60 en '70 mee. Het grote scherm, met filmmateriaal uit vroegere tijden waarop de tekst meeloopt, was een groot succes.


"Wij willen namens de bewoners van Hofwijck alle initiatiefnemers hartelijk bedanken," aldus Anneke Stavleu.


Tekencursussen van Fem Stamkart

creatief n Na de zomervakantie gaat de Oegstgeester kunstenares Fem Stamkart weer van start met nieuwe teken/schildercursussen voor volwassenen in het Oegstgeester Dorpscentrum.

Tijdens de cursusbijeenkomsten, waarbij ruimte is voor veel individuele begeleiding, kan gewerkt worden met (bij tekenen) potlood, houtskool, aquarelgraphite, pastel, conté, Oost-Indische inkt, gewassen inkt, ecoline en wasco en (bij schilderen) onder meer met aquarel, acryl, olieverf, gouache (plakkaatverf) en gewassen krijt.

De teken/schildercursussen worden gegeven op de maandagmiddag van 14.15 uur tot 16.30 uur en op de woensdagochtend van 9.45 uur tot 12.00 uur in Dorpscentrum Oegstgeest (Lijtweg 9, Oegstgeest).

Aanmelden of meer info? Bel Fem Stamkart (071-5174973) of neem contact op met de Stichting Evenementen (071-5171540 of info@st-evenementen.demon.nl).