Met Mats van Uden en Franklin Dikmoet heeft hockeyclub LOHC de nieuwe coaches voor Heren 1 gevonden.
Met Mats van Uden en Franklin Dikmoet heeft hockeyclub LOHC de nieuwe coaches voor Heren 1 gevonden. Foto:

Mats van Uden en Franklin Dikmoet volgend seizoen coaches bij LOHC Heren 1

hockey n Ze hebben inmiddels de eerste trainingen met de groep al achter de rug, maar LOHC heeft met Mats van Uden en Franklin Dikmoet de nieuwe coaches voor ons Heren 1 gevonden.

Mats van Uden is een jong coach-talent. Na diverse jeugdteams (onder andere Laren Rood-Wit) en het assistentschap bij Dames 1 van Myra en de Heren 1 van hockeyclub Rood-Wit maakt Mats de overstap naar hockeyclub Leiden. De aanstelling van Mats past binnen de filosofie van LOHC om jonge coaches op overgangsklasse niveau de volgende stap te laten maken.

Om Mats te ondersteunen heeft LOHC gezocht naar een ervaren kracht. Met Franklin hebben zij deze ervaring zeker gevonden. Frank heeft zijn sporen verdiend. Hij was bij Oranje de Nederlands dames assistent van Roelant Oltmans en bij Jong Oranje heren met Norbert Nederlof. Ook heeft hij vele hockeyclubs gediend (onder andere HGC dames en heren, Hurley heren, Amsterdam heren met Joep Brennickmeyer, Laren dames en heren, Rotterdam dames, Gooische heren, HDM dames, Klein Zwitserland heren, Push en Ring Pass). Het is voor hem de eerste keer in zijn lange carrière dat hij werkzaam wordt bij LOHC.

Met deze nieuwe coaches wil LOHC zich gaan richten op een plaats in de nieuwe promotiepoule. Hierbij wordt nog gezocht naar een extra trainer en versterking van de selectie met een speler met een sterke corner.

LOHC heren 1 komt volgend seizoen uit in de Overgangsklasse. Dit was het resultaat van het winnen van een thriller van een wedstrijd tegen IJsseloever uit IJsselstein. Deze laatste wedtrsijd werd lang tegen een achterstand aangekeken, maar, een aantal seconde voor tijd maakte LOHC alsnog gelijk. In de shoot-outs won de ploeg.

Bron: hockeydenhaagleiden.nl