De antieke deuren van het koetshuis zijn dit voorjaar gerestaureerd, en kunnen weer wagenwijd open. Zodoende wordt het vernieuwde terras een prachtige plek om even koffie te drinken, te lunchen of te dineren en ondertussen te onthaasten. | Foto Willemien Timmers
De antieke deuren van het koetshuis zijn dit voorjaar gerestaureerd, en kunnen weer wagenwijd open. Zodoende wordt het vernieuwde terras een prachtige plek om even koffie te drinken, te lunchen of te dineren en ondertussen te onthaasten. | Foto Willemien Timmers Foto: Willemien Timmers

'Deuren staan open voor iedereen'

horeca n Directeur Jan-Willem Besselink van Kasteel Oud-Poelgeest kan het niet genoeg benadrukken: 'zijn' landgoed, en ook het Koetshuisrestaurant, staan open voor alle bezoekers, op welke dag dan ook.

Recentelijk zijn de antieke koetshuisdeuren vakkundig gerestaureerd, en kunnen ze op twee plekken in het koetshuis geheel open, zodat bezoekers op het prachtig vernieuwde terras kunnen genieten van het historische uitzicht, en van de prettige kaart. "Kom gewoon even lunchen na een boswandeling," moedigt Besselink aan, "of kom op een zomermiddag van onze koffie genieten op het terras."
De keuken van Oud-Poelgeest staat bekend om zijn goede prijs-kwaliteitverhouding. "A la carte maken onze gepassioneerde koks de heerlijkste gerechten uit de Franse keuken. Hier een vorkje prikken of een drankje doen, zorgt voor een complete kasteelbeleving. Op ons groene landgoed ben je er echt even uit."
Mooi om te weten is dat al het geld dat verdiend wordt op Oud-Poelgeest, direct weer wordt geïnvesteerd in het behoud van het landgoed. Zo kan heel de regio blijven genieten van dit rijksmonument.