Vlnr: Staand: Henk van Dongen (Marktlokaal), Tamara Immink (De Patissier), Jan Bergsteyn (Albion), Linda van Soest (Albion). Coen vd Zalm en Leonard Marks (bakker Hugo de Groot). Zittend Hugo van der Meij (Visgilde), Evelien vd Zalm en Olav Peters ('Wijnhuis). Ontbreekt: Michel vd Burg (Fromagerie) en Ger van Dijk (Passa Flor).
Vlnr: Staand: Henk van Dongen (Marktlokaal), Tamara Immink (De Patissier), Jan Bergsteyn (Albion), Linda van Soest (Albion). Coen vd Zalm en Leonard Marks (bakker Hugo de Groot). Zittend Hugo van der Meij (Visgilde), Evelien vd Zalm en Olav Peters ('Wijnhuis). Ontbreekt: Michel vd Burg (Fromagerie) en Ger van Dijk (Passa Flor). Foto:

MarktLokaal: Online winkelen bij de beste Oegstgeester verswinkels

kwaliteit n Dit voorjaar werd in Oegstgeest een nieuw concept gelanceerd door Henk van Dongen. Hij ontwikkelde MarktLokaal.com: Een plek op het net waar je de lekkerste boodschappen bij je favoriete speciaalzaken uit het dorp in één keer online kunt bestellen.

Door Willemien Timmers

Momenteel zijn via MarktLokaal te vinden: Het Visgilde (Hugo van der Meij), De Patissier, Het Wijnhuis, Fromagerie Du Patron, Bakkerij Hugo de Groot, Slagerij van der Zalm en Albion Biologische natuurvoeding. Bloemist Passa Flor gaat binnenkort ook meedoen.

Klant van het eerste uur is Emma Scheeren, die direct enthousiast was over dit nieuwe concept. "Eigenlijk heb ik het altijd druk," vertelt Emma bij een kop koffie op een zonnig Oegstgeester terras. "En dat vind ik heerlijk. Op die manier komt er veel meer werk uit mijn handen. Zowel op de Gevers-Deutz Terweeschool als in mijn werk als keramiste houd ik van aanpakken. Het mooie is dat ik nu na een dag hard werken thuis producten van mijn favoriete Oegstgeester winkels bezorgd krijg, en zo meteen heerlijk vers kan koken." Ze legt uit dat omdat ze de deelnemende winkels en winkeliers goed kent, ze precies weet wat ze wil hebben. "Op die manier online winkelen is érg fijn. Soms ben ik, als de rest van het huis al slaapt, als laatste actie van de dag nog bezig wat ik de dag erop zal gaan eten. Dan bestel ik dat direct. Vis, groente, brood, zuivel, een wijntje, het is allemaal op de website te vinden, en ik weet precies hoe het smaakt. Je weet welke vertrouwde kwaliteit je koopt. Die ene Franse kaas die ze alleen bij de Fromagerie hebben, of die makkelijke visschotel van Hugo van der Meij: geweldig. En als ik dan toch aan het klikken ben, kan ik vaak de verleiding niet weerstaan om ook een paar macarons van de Patissier te bestellen. Ze kosten net zoveel als in de winkel, en de boodschappen worden bij besteding van meer dan tien euro, gratis thuisbezorgd."
Mist ze het persoonlijk contact met de winkeliers niet, als ze online bestelt? "In het weekend doe ik evengoed mijn rondje in het dorp hoor," zegt Emma lachend. "Maar door de weeks heb ik geen uur de tijd om vijf of zes winkels af te gaan. Bovendien zien de ondernemers wel wat je bestelt, en vragen dan juist op zaterdag of de producten die week gesmaakt hebben." Ze beaamt dat ze nu meer bij de lokale middenstand koopt, en minder bij de supermarkt. "De 'grote' boodschappen op zaterdag worden minder groot, omdat ik niet voor de hele week hoef te kopen. Mooi voordeel hiervan is dat je niet op woensdag met verlepte groente of oude vis in de koelkast zit. Elke dag is alles topvers, en we gooien dus ook minder weg. Doordat ik winkel via MarktLokaal, is boodschappen doen minder stressvol geworden."
Als tevreden klant was Emma Scheeren benieuwd of de ondernemers ook blij zijn met het nieuwe MarktLokaal-concept. "Wat bleek? Zij vinden het fantastisch. Ze merken niet alleen dat er meer gekocht wordt, maar hebben er ook baat bij dat ze in hun productie, van bij voorbeeld speciaal brood van Hugo de Groot, rekening kunnen houden met de bestellingen. Daarbij kunnen ze de aflevertasjes op een rustig moment vullen."
Het assortiment van Marktlokaal is inmiddels heel uitgebreid, en blijft maar groter worden. "Het mooie is dat je zo veel en zo weinig kunt bestellen als je wilt. Drie macarons, een fles wijn en een onsje kaas? Geen probleem. Je hebt het na vijven in huis als je het, bijvoorbeeld op je mobiel vanaf je werk, voor twaalf uur hebt besteld. Is het mooi weer en wil je barbecueën? Vlees, brood en salades zijn in één keer te bestellen. En omdat je de winkels goed kent, weet je precies wat je binnenkrijgt. Heerlijk!"
Meer over Emma's keramiek: www.emmascheerengroot.nl

In het kort: bij Marktlokaal kun je in één keer online bij zeven verschillende verswinkels bestellen. Het team van Marktlokaal verzamelt de boodschappen dan bij de winkeliers en brengen het bij de klanten thuis. Hier komen, als er voor meer dan tien euro wordt besteld, geen extra kosten bij; je betaalt net zoveel als in de winkel. Als je voor 12.00 uur bestelt, heb je al je versproducten dezelfde middag in huis.
De aangesloten speciaalzaken staan stuk voor stuk bekend om hun kwaliteit. Het zijn de iconen van het dorp. Vaak zijn het kleine zelfstandigen die al generaties het ambacht van vader op zoon overdragen. Zij zorgen ervoor dat bij Marktlokaal absolute topkwaliteit boodschappen te bestellen zijn.
www.oegstgeest.marktlokaal.com