De snelste deelnemers van de Poldercross voor het podium. | Foto Wil van Elk
De snelste deelnemers van de Poldercross voor het podium. | Foto Wil van Elk Foto: Wil van Elk

Poldercross: vervolg van de voorpagina

Vrijwilligers n Bij de start bij het veilingterrein waren vrijwilligers van de Oranjevereniging druk in de weer om de deelnemers in te schrijven. Hans Hoogervorst en Paul Termoshuizen hadden amper de laatste deelnemers uit de bagger getrokken, of andere vrijwilligers als Roy, Carl, Jan-Willen en Rick volgden met de markeerstokken.

Niets bleef achter in de polder. Of het moeten schoenen zijn die in de bagger zijn blijven steken, onzichtbaar voor de eigenaren in het zwart vertroebelde water.

De stokken gaven de te volgen route aan die donderdagavond tijdens een verkenningsrondje was uitgezet met hulp van vrijwilligers van de buurtvereniging Haaswijk en de Morsebel.

Onderweg zorgden vele vrijwilligers, onder andere van de brandweer voor veilige oversteken over de weg of over het kanaal waar de Pretband Mexicano's ze met vrolijke muziek opwachtten. Rob Heemskerk: "Iemand die nog maar net in Oegstgeest is komen wonen meldde zich spontaan aan als vrijwilliger, zo leuk vond hij het evenement!". De verjaardagsgasten bij boerderij Haeswijk genoten zichtbaar mee in de feestvreugde en van de meer dan 350 deelnemers die zwart van de bagger daar in het kanaal doken of sprongen. Aan de overkant vervolgden ze de route door de Zonnebloemlaan omdat in de Zoutkeetlaan volop nieuwbouw plaatsvindt. De laatste restjes bagger spoten vrijwilligers van de brandweer eraf door de deelnemers vlak voor de finish een erehaag te geven van water. Alle deelnemers kregen een penning onder het finishdoek. Bij de finish gaf een spandoek de indrukwekkende lijst van sponsors aan. Maar liefst veertig ondernemers steunen het evenement. Daarbij is de organisatie de boeren zeer dankbaar voor de doorgang over hun land.

Voordat het Midzomeravondfeest op het Boerhaaveplein begon, zat de stemming er al goed in. De burgemeester reikte daar de prijzen uit. Pascal Franken won bij de heren en Iris Langbroek bij de dames. Zij werden in het sportieve rijtje gevolgd door Kelvin Ruijgrok, Freek van Moorsel, Marthe Meijer en Berit Follong.

De Jay Bodean band voelde zich thuis op de sfeervol ingerichte oplegger van Transport Keijzer B.V. uit Warmond. De regen weerhield echter het publiek om het plein te vullen en maakte gebruik van de afdakjes en tenten om te proberen droog te blijven. Een enkel groepje stond af en toe te dansen in de regen. Toen allround DJ Pieter Walvaart van Double U Productions de muzikale finale startte, ging vrijwel iedereen tot precies sluitingstijd uit zijn dak. (Wil van Elk)


Met succes op zwemles

boek n Als ouder heb je veel invloed op het zwemtraject van je kind. Je kunt je kind al vanaf jonge leeftijd spelenderwijs voorbereiden op zwemles en ook tijdens het zwemtraject ben je een belangrijke schakel.

Maar dan moet je wel weten waarom je als ouder van belang bent, en hoe je je kind het beste kunt ondersteunen. De Oegstgeester zussen Britt Klaassen-Anholts en Tatjana Anholts maakten hiervoor samen een boek.
Het boek 'Met succes op zwemles' biedt de benodigde informatie om direct aan de slag te kunnen gaan door middel van oefeningen, tips, spelletjes en een handige Superplanner.
"Hiermee kun je je kind goed voorbereiden op zwemles en vervolgens samen het zwemtraject doorlopen, met succes. Dat is uiteindelijk het doel van iedere ouder én kind: het behalen van het zwemdiploma," aldus de auteur Britt Klaassen-Anholts (foto), die zwemonderwijzer en docente bewegingsonderwijs is. Samen met haar man heeft ze sinds 2006 een eigen succesvolle zwemschool. Uit deze ervaring en expertise is dit boek ontwikkeld.
De organisatie en het boek Met succes op zwemles zijn ontstaan uit de behoefte om ouders te willen helpen en ondersteunen voor en tijdens het zwemtraject.

Eerste druk juni 2017. Tekst: Britt Klaassen-Anholts. Illustraties en vormgeving: Tatjana Anholts

Afbeelding
Afbeelding