De jongste jeugd bij het Eeuwig Bleide Hockeycircuit o.l.v. Maurits Akkerman. | Foto Ed Patijn
De jongste jeugd bij het Eeuwig Bleide Hockeycircuit o.l.v. Maurits Akkerman. | Foto Ed Patijn Foto: Ed Patijn

Aftrap lustrumfestiviteiten LOHC

hockey n Op zaterdag 1 juli is het festiviteitenfestival in het kader van het 100-jarig bestaan van LOHC begonnen met het Pre-lustrum Gouden L(OHC) Eeuw Feest. Over de gehele dag was er een veelkleurig activiteitenprogramma waarin aan alle leeftijdscategorieën was gedacht. Het lustrumbestuur en zeker de heren van LOHC 2, die de organisatie van deze dag in handen hadden, konden met een goed gevoel terugkijken op een zeer geslaagd verloop.

Door Wim van Tuijl

In de ochtend- en middaguren was er een breed scala aan activiteiten voor de jeugd. De F-jeugd en de Funkeys genoten van een uitgebreid hockeycircuit. Voor de C, D en E-jeugd stonden hockeyclinics op het programma, die onder leiding stonden van Sander de Wijn; een bekende speler van het Nederlands team. Geen ander als hij kan de deelnemers allerlei technische vaardigheden aanbrengen. Het enthousiasme onder de deelnemers was groot. Daarnaast vermaakten de jeugdleden zich met activiteiten zoals bubbelvoetbal en het Foot dart. Bij het clubgebouw stond een kermisattractie, waar de kamelenrace kon worden beoefend. Dit was een geweldig idee van Heren 2 die zelf enorme fan zijn van deze kermisattractie. Dit viel bij jong en oud enorm in de smaak.


Eenmaal, andermaal……

Ten bate van de lustrumfestiviteiten werd in het begin van de avond een veiling, georganiseerd door de Fundingcommissie, gehouden. Dertig kavels gingen onder de hamer. Veilingmeester was niemand minder dan Roelant Oltmans, de bondscoach van het Nederlands herenteam, die in 1996 op de Olympische Spelen de gouden medaille veroverde. Thans is hij in deze functie actief in India. Hij heeft zijn roots bij LOHC en was graag bereid om de veiling te leiden. Na afloop stond de teller op ruim 12.000 euro.

Muzikale optredens

De dag werd opgeluisterd door diverse muzikale optredens op het ruime terras bij het clubhuis. De aftrap gaf Soft Skin Jazzband, die klassieke sfeervolle jazz- en dixielandmuziek presenteerde. De Acousticurls, een muzikaal, creatief damesduo, nam het stokje over. Het duo bestaat uit Roos ten Hoorn (heeft bij LOHC gespeeld) en Sophie Anglionin. Barry Badpak, een Leids trio dat bekend is in de feestscene, gaf een zingend optreden, waarin het Leidse accent met ietwat platvloerse teksten centraal stonden.

Vanaf 20.00 stond het spectaculaire optreden van de Hermes House Band geprogrammeerd. De bezieling waarmee de band speelde en zong was dermate professioneel dat deze oversloeg naar de vele toehoorders op het bomvolle terras, die in uitbundige sferen kwamen. Tot besluit was er tot 01.00 uur in het souterrain van het clubhuis een disco van DJ Jan Willem Mulder (vroeger LOHC-lid), die met name het grote aantal aanwezige jongeren op de dansvloer kreeg.


"Heren 2, hartelijk dank." Dit waren de woorden van LOHC-voorzitter Wim Iserief. "Heren 2 is een relatief jong team, dat op geweldige wijze de aftrap voor de lustrumfestiviteiten deze dag heeft georganiseerd. Groot compliment dat zij een zo uitgebreid programma voor jong en oud hebben weten te neer te zetten. Captain Niels Elzenga en zijn teamgenoten: hartelijk dank namens heel LOHC."