Afbeelding

'Vragen over stilleggen bouw Park Duivenvoorde'

Dit stuk uit de OC van 28 juni had leesbaarder, bondiger en beter begrepen verwoord kunnen worden als de auteur simpelweg naar het rapport van Fugro (20 december 2016, onder nummer: 1116-0145-000) en het beroepsschrift van SBDO had verwezen.
In opdracht van laatstgenoemde onderzocht Fugro namelijk de gevolgen voor de omgeving indien voorgenomen plannen op het ASC-terrein in de huidige vorm worden gerealiseerd. Zo lijkt het dat er nú al onvoldoende maatregelen worden genomen om toekomstig wateroverlast op en rond het beoogde gebied het hoofd te kunnen gaan bieden. Aansluitend daarop zal verstening van het gebied, ophoging van het terrein en de aanleg van mogelijk minder water dan gemeentelijk wordt voorgespiegeld, rampzalig uit kunnen pakken voor alle omwonenden. Zo spreekt Fugro.
Ook legt Fugro de vinger op de zere plekken waar de Gemeente Oegstgeest niet over wil praten. Gevangen in het web van belangen van de projectontwikkelaar, de eigenaren van het ASC-terrein èn de belofte van een garantiestelling, lijkt het of ons college deze pijnpunten onder het kleed tracht te vegen.
Er is dus echt niet nog een vierde (na Oranjewoud, Touw en Fugro en nu wederom voor de tweede maal Touw, en dit alles op kosten van de burger), onderzoek nodig. Het is immers allang duidelijk: té weinig oppervlaktewater èn geen peilverlaging zullen er voor zorgen dat de omwonenden van het ASC-terrein toekomstig gaan verzuipen als het ASC-terrein onder de huidige normen (en verder dan nu bekend) verhard gaat worden.
Voor wie interesse heeft, het Fugro rapport is via mij verkrijgen.


Ph.H. Pieterse, Oegstgeest.
phh.pieterse@hccnet.nl


Nationaal MS Fonds zoekt collectanten

geven n Van 20 tot en met 25 november organiseert het Nationaal MS Fonds de landelijke huis-aan-huiscollecte om geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte Multiple Sclerose.

MS is een chronische ziekte van het centrale zenuwstelsel. In Nederland hebben meer dan 17.000 mensen MS, en jaarlijks krijgen 800 mensen de diagnose.

Over de ziekte MS is nog veel onbekend. Onderzoekers weten nog niet waardoor MS veroorzaakt wordt en hoe het genezen kan worden. Met de opbrengst van de collecte investeert het Nationaal MS Fonds in innovatieve onderzoeken om MS te genezen.

"Collecteren is niet moeilijk en kost maar twee uur van je tijd. En het is nog leuk ook," laat het fonds weten.

Voor meer informatie en opgave: www.mscollecte.nl