Afbeelding
Foto:

Zegereeks Ajax cricket blijft ononderbroken

cricket n Ook de achtste competitiewedstrijd is in winst omgezet. Dit lag in de lijn der verwachtingen gezien het verschil in klassering (Ajax ongeslagen bovenaan en Olympia onderaan).

Dit gegeven werd naar de praktijk toe vertaald. De tegenstander uit Gouda ging als eerste batten en proberen een totaal neer te zetten. Opnieuw liet Ajax zien dat het over goede bowlers beschikt. Na slechts 56 runs was de helft van het aantal batsmen van Olympia al uit. Er volgde herstel en het eindtotaal zou iets boven de 100 worden; 107 all out. Quincy Brouwer (3 man uit voor 35 runs), Muzamal Iqbal en Sunil Lamba (ieder 2 voor 15) hadden allen fraaie bowlingcijfers.

Zonder dit aantal te onderschatten, begon Ajax in de battende rol bovengenoemd aantal aan te vallen. Op de tweede gebowlde bal gaf spelbepalende batsman Sunil Lamba na een ongelukkige slag een gemakkelijke vangkans weg. De fielder van Olympia liet het ronde projectiel door de handen glippen. Een hele dure misser, want genoemde batsman zou in het vervolg van de battinginninx 50 runs scoren en daarmee de hoofdrol opeisen. Amitos Bindra (10) en Thomas Milde (19) steunden de ingespeelde Sunil op uitstekende wijze. Laatstgenoemde zou uitgaan na, zoals gezegd, 50 runs. Ajax stond op dat moment op 93 runs met slechts 3 man uit. Greg Connor en Joost Kooistra (ieder 9 runs) batten de ontmoeting gecontroleerd uit. "Nu nog de titel laten lopen met de huidige kwaliteit binnen dit team zou slordig zijn", aldus Muzamal Iqbal.

Afbeelding