De toernooileiding v.l.n.r. Yvonne Kammenga, Bart Arbouw, Anneke Nagel, René Kammenga, Renee Voorzaat, Ilja Romantschenko, Oscar Timmerman.
De toernooileiding v.l.n.r. Yvonne Kammenga, Bart Arbouw, Anneke Nagel, René Kammenga, Renee Voorzaat, Ilja Romantschenko, Oscar Timmerman. Foto:

Geslaagd clubtoernooi bij OLTC

tennis n De toernooileiding van de clubkampioenschappen van tennisvereniging OLTC kijkt terug op een geslaagd toernooi.

Zondag 25 juni was de laatste dag van de 'OLTC Onderlinge 2017' en speelden de finalisten de laatste wedstrijden. Aan het eind van de middag waren de nieuwe clubkampioenen bekend.

Bij de heren schreef Roeland van Dijk de titel op zijn naam en bij de dames de nog jonge Dominique Yeo (15 jaar). Beiden hadden drie sets nodig voor de eindstrijd. Sluitstuk van het toernooi was de partij in de herendubbel in de hoogste categorie waarin Roeland van Dijk nog een keer mocht aantreden. Hij speelde met zijn tegenstander in het enkelspel Willem van Biezen als partner. Ze gingen de strijd aan tegen Marco Visser en Timo van der Geest. Na een wedstrijd vol spektakel ging de winst uiteindelijk naar Marco en Timo.

Zwoele zomeravonden

De Onderlinge werd gesponsord door Tennisdirect.nl en startte op woensdag 14 juni met de eerste poulewedstrijden. De toernooileiding is ondanks een paar kleine tegenslagen, zoals een stroomstoring en een enkel buitje, zeer tevreden over het verloop. Zo waren er geregeld zwoele zomeravonden, waarbij de toeschouwers onder het genot van live muziek op het terras spectaculaire wedstrijden op alle niveaus konden aanschouwen.

Over OLTC

OLTC is de op twee na oudste tennisvereniging van heel Nederland en is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB). De club heeft ongeveer 1500 leden. Meer informatie? Kijk op www.oltc.nl.


Imkers houden open huis

honing n Benieuwd naar het werk van een imker? Wil je weten hoe honing wordt gemaakt? Of hoe bijen hun raten bouwen? In het weekend van 8 en 9 juli houden imkers op meer dan 200 locaties open huis.

Voor het achtste jaar op rij organiseert de Nederlandse Bijenhoudersvereniging de Landelijke Open Imkerijdag.
Bijen zijn onmisbaar voor ons dagelijks voedsel. Het is daarom van groot belang om onze leefomgeving zo bij-vriendelijk mogelijk te maken. Imkers laten tijdens het weekend van 8 en 9 juli zien wat wij kunnen doen om de Nederlandse bijenpopulaties te verbeteren.
De imker in het bos bij Kasteel Oud-Poelgeest houdt op zondag 9 juli van 10.00 tot 16.00 uur open huis.