Het lustrumbestuur: Caroline Serlie, Chiel Brouwer, Christian Diderich, Kari Dirkse, Jeroen van Tongeren en Maarten Buitenhuis. | Foto Petra Bosman
Het lustrumbestuur: Caroline Serlie, Chiel Brouwer, Christian Diderich, Kari Dirkse, Jeroen van Tongeren en Maarten Buitenhuis. | Foto Petra Bosman Foto: Petra Bosman fotografie

Lustrumprogramma LOHC 100 jaar zaterdag 1 juli van start

hockey n Nog een paar dagen en dan gaat het lustrumprogramma voor de binnenkort 100 jaar bestaande hockeyvereniging van start. Op zaterdag 1 juli is de aftrap met het Pre-lustrum Gouden L(OHC)eeuwfeest. Er zijn niet veel hockeyverenigingen die zo lang bestaan.

Door Wim van Tuijl

Wie kan beter vertellen over de komende jubileumactiviteiten dan het lustrumbestuur zelf. Voorzitter lustrumbestuur Caroline Serlie komt aan het woord. Ze stelt de andere leden van het lustrumbestuur voor: Chiel Brouwer, Christian Diderich, Kari Dirkse, Jeroen van Tongeren en Maarten Buitenhuis.

Allereerst legt ze het thema uit dat voor het feest is gekozen: 'Eeuwige Bleidschap te Oegstgeestig'. Legt uit: "Eeuwig: 100 jaar LOHC, Bleidschap vanwege het Leidsche in onze naam en te Oegstgeestig waar de vereniging is gehuisvest. In het logo is een vrolijk geestje terug te vinden."


Saamhorig en betrokken

"Om het eeuwfeest te onderscheiden van andere lustra is een uitgebreid programma ontwikkeld, waarin van 1 juli 2017 tot en met 30 juni 2018 uiteenlopende evenementen plaatsvinden. Dat kunnen we als lustrumbestuur niet alleen voor elkaar krijgen en heeft volgens ons alleen kans van slagen als vrijwilligers en/of teams als daarvoor verantwoordelijke commissie de organisatie van een evenement op zich willen nemen," vult Caroline aan. "Deze samenwerking vergroot ook de onderlinge betrokkenheid bij de vereniging. Inmiddels zijn rond de honderd vrijwilligers betrokken bij de organisatie van het lustrumprogramma. De fundingcommissie richt zich op het binnenhalen van gelden ter dekking van de kosten. Er zijn al verschillende sponsoren gevonden en daar zijn wij heel blei mee. Uiteraard heeft ook de club voor dit feestjaar gespaard en de actieve 'Club van 100' heeft eveneens gedoneerd voor de feestdag en avond die voor 1 juli staat geprogrammeerd", geeft Caroline aan. Heren 2, dat overigens naar de reserve overgangsklasse is gepromoveerd, heeft de organisatie van deze intensieve dag op zich genomen. Overdag staan voor de jongeren (C, D, E en F-jeugd) diverse sport- en spelactiviteiten op het programma en enkele hoofdklassespelers zullen hockeyclinics geven. Rond 18.00 uur is er een veiling geprogrammeerd waarvan de opbrengsten voor de jubileumfestiviteiten zijn bestemd. Verklapt: "één van de kavels is een set van vier toegangsbewijzen voor een avond met cabaretier, Jochem Meijer. "Dankzij de nu al binnengekomen financiën zullen er op 1 juli diverse optredens zijn, zoals Barry Badpak, een jazzband, de AcoustiCurls (twee zangeressen, waarvan één bij LOHC heeft gespeeld), twee DJ's (één oud-lid en één die nog lid is) en de Hermes House Band. "Geweldig dat de gulle gift een groots programma mogelijk maakt op een dag die voor een groot aantal mensen toegankelijk is. Zowel jeugd, ouders, senioren en oud-leden zijn welkom," geeft ze aan.

Er volgen nog veel activiteiten, zoals het LOHC-verjaardagsfeest op 18 oktober. Caroline: "Op die datum bestaat LOHC echt 100 jaar. Er staan een lustrum symposium, een receptie en een loungefeest op het programma en later in die week uiteraard een reünie."
LOHC the musical. "Leden van de eigen vereniging studeren een musical in en brengen die op 12, 13 en 14 april 2018 in de Stadsgehoorzaal ten gehore."
Eeuwig Bleide tafel blanc et rosé op 19 mei 2018. "Het zal iets heel bijzonders worden: tafels aan elkaar schuiven, die wellicht een rij van een paar honderd meter vormen en dan met elkaar lunchen."
Slotfeest in the cloud op 30 juni 2018. "Van 15.00 uur tot 01.00 uur zal er voor alle (oud)leden en ouders een enorm slotfeest gehouden worden."

Ga voor meer activiteiten en informatie naar www.100jaarlohc.nl
"Zaterdag 1 juli wordt het begin van een mooi lustrumjaar!"