Eén van de werken van Margy Dernison.
Eén van de werken van Margy Dernison. Foto: Blauwhuis

In bibliotheek: Schilderijen en modelvliegtuigen

kunst n In de maanden juli en augustus is in de bibliotheek van Oegstgeest een tentoonstelling te bezichtigen van modellen van militaire vliegtuigen en schilderijen.

Schilderijen - Margy Dernison

Margy Dernison is een schilderes en heeft al meermaals geëxposeerd in de omgeving. Nu laat ze haar werk zien in de bibliotheek van Oegstgeest.

Margy heeft het schilderen van haar vader geleerd, die zelf altijd aan het schilderen was. De werken komen tot stand door de vele indrukken en emoties. Portretten zijn haar favorieten, daarnaast schildert ze stillevens, paarden, honden en ballet, en maakt ze schilderijen in opdracht.


Modelvliegtuigen - Bert van den Broeke

De modelvliegtuigen die te zien zijn, zijn gebouwd door de Oegstgeestenaar Bert van den Broeke, gepensioneerd luchtmachtofficier met als hobby militaire luchtvaart.

Gemiddeld veertig uur per model

Het thema is 'Nederlandse militaire gevechtsvliegtuigen'. De modellen geven een overzicht van de belangrijkste types die werden gebruikt in Nederlands-Indië en Nederland. Alle modellen zijn schaal 1:48 en een aantal typen zijn verkrijgbaar als modelbouwdoos bij technisch speelgoedzaken. Veel modellen zijn verbouwd om ze gelijk te maken aan het echte vliegtuig. Per model is er gemiddeld veertig uur aan gebouwd, gemodificeerd en geschilderd.

Eventuele vragen zal de bouwer graag beantwoorden op de dinsdagmiddag want dan werkt hij als vrijwilliger in de bibliotheek.