Afbeelding
Foto:

Een penning voor Van Elk

Eerbetoon n Terwijl hij voor de Oegstgeester Courant aan het werk was werd 'onze' Wil van Elk (1954) vrijdag in het gemeentehuis verrast door burgemeester Emile Jaensch.

Wil ontving de erepenning van de gemeente Oegstgeest, en dat is zéker verdiend. Al meer dan dertig jaar schrijft hij voor de Oegstgeester Courant, en daar zijn wij als redactie zeer content mee.
Reeds in 1971 ging Wil in Oegstgeest werken bij het Marine Elektronisch Bedrijf (later MEOB). Daar werkte hij tot aan december 1999 in allerlei ondersteunende functies. Zo maakte hij het bedrijfsblad MEOBtiek, waarvoor hij uiteindelijk de hoofdredactie deed. Later werkte hij voor Defensie in Den Haag en werkte onder andere mee aan het blad 'De Vliegende Hollander'.

Vanuit het MEOB kende Wil Antoon Koch, die eindredacteur van de Oegst­geester Courant was. Vandaar dat Wil vanaf 1985 wel eens ingezonden stukjes voor de krant schreef. 'Ingezonden', stond er dan boven, of 'Buitenlustigheden'. Later werd dat 'Oegstgeestigheid'. Zijn column is sinds 1998 wekelijks in de Oegstgeester Courant te vinden. Vanaf 1996 ging Wil ook artikelen voor de Oegstgeester Courant schrijven, en in oktober 2001 verschenen er ook foto's van hem bij. Daarna is hij niet meer gestopt met foto's maken. Ook fotografeert hij voor diverse Facebookpagina's en websites.

Wil is altijd overal, tot plezier van velen. Hij helpt alle Oegstgeestenaren aan mooie herinneringen van feestelijke gebeurtenissen. Ook bij minder vrolijke aangelegenheden levert hij foto's aan. Al menig foto van hem werd tijdens een begrafenisplechtigheid op een kist geplaatst.
"Wil is overal aanwezig, en is nooit te beroerd om een stukje om te fietsen, een extra foto te maken of het archief in te duiken. Daar maakt de Oegstgeester Courant dankbaar gebruik van. Daarbij kent hij Oegst­geest op zijn duimpje en (bijna) alle Oegstgeestenaren ook. Ik ben dankbaar dat hij het nog steeds leuk vind om tijd en energie in onze krant te stoppen. Dat is onbetaalbaar. Ik ben echt superblij dat de gemeente Oegstgeest hem nu deze waardering geeft. Dat verdient hij echt!" aldus eindredacteur Willemien Timmers.