Emile Jaensch bestigt de speld behorende bij de erepenning. Een overrompelde Wil van Elk kan zijn geluk niet op. | Foto Willemien Timmers
Emile Jaensch bestigt de speld behorende bij de erepenning. Een overrompelde Wil van Elk kan zijn geluk niet op. | Foto Willemien Timmers Foto:

Wil van Elk verrast met erepenning

Eerbetoon n Tijdens de veteranenbijeenkomst in het gemeentehuis werd Wil van Elk, fotograaf en correspondent bij de Oegstgeester Courant, afgelopen vrijdag verrast door burgemeester Emile Jaensch.

Door Willemien Timmers

"Ga maar even zitten," zei hij tegen een fotograferende Wil, die ondertussen familie en vrienden de bijeenkomst zag binnenlopen.
Een overrompelde Wil van Elk luisterde vervolgens vol verbazing naar een speech die over zijn leven en zijn inzet voor Oegstgeest ging.
"Je bent overal en altijd, hebt voor iedereen een vriendelijk woord, en helpt mensen waar het kan. Het is een eer om deze Oegstgeester erepenning aan jou te mogen overhandigen," aldus een enthousiaste burgemeester, die zelf ook duidelijk plezier in het geheel had. "Je bent zeer betrokken bij mensen, bij de sport, muziekactiviteiten in de Gouwe, Streeder of het Dorpscentrum. Je houdt van een drankje en een hapje. Dus dat komt goed uit. Al die activiteiten worden ook aangekondigd op Oegst.nl, een website die jij bijhoudt. Je bent een ware promotor van ons dorp. We willen je graag eren voor alles wat je voor Oegstgeest hebt gedaan, en hopelijk in de toekomst nog zult doen.''

De inscriptie in de zilveren penning luidt: 'Altijd oog voor Oegstgeest'.


"Dit is een leuke verrassing," verzuchtte Wil van Elk, die de titel 'Ereburger van Oegstgeest' met trots zal dragen. "Wat een eer! Gaaf! Dit is de mooiste onderscheiding die je kunt krijgen!"

'Het hele dorp' feliciteerde Wil van Elk vervolgens op Social Media. 'Welverdiend en van harte gegund', waren de meest gebruikte termen.

Lees verder op pagina 11