Giselle Joosten samen met zes van haar leerlingen in de nieuwe dansstudio aan de Clusiushof. | Foto Willemien Timmers
Giselle Joosten samen met zes van haar leerlingen in de nieuwe dansstudio aan de Clusiushof. | Foto Willemien Timmers Foto:

Balletstudio Giselle start tweede locatie in Jenergy

ballet n Balletstudio Giselle more than dance heeft drie vestigingen waaronder Oegstgeest, Leiderdorp en Voorschoten. De vestiging in Oegstgeest bestaat dit jaar 25 jaar en de lessen vinden op dit moment alleen nog plaats in de gymzaal van de Montessorischool.

"Maar nu hebben we er een nieuwe locatie er bij," vertelt Giselle Joosten enthousiast. "De dansstudio bij Sportschool Jenergy is een ruimte met spiegels en een balletbarre. Daar hebben we lang op gewacht. Dat betekent dat er nieuwe kinderen kunnen inschrijven voor september. Ook kijken we of we ballet work-out voor volwassenen kunnen gaan geven in de toekomst."

Evengoed blijft de balletschool gespecialiseerd in ballet en dans voor kinderen. Het werken met kinderen vraagt om speciale aandacht, zowel mentaal als fysiek. "Ons doel is een mooie balletervaring nu en een levenslange waardering voor het dansvak voor later. Ik hoop met mijn lessen de passie en de meerwaarde van dans te kunnen delen met mijn leerlingen. Het is niet alleen de techniek maar ook je persoonlijkheid die je tot een interessante danser maakt."
"Ballet en dans is een mooie taalondersteuning bij jonge kinderen. Bovendien leer je al heel jong vertrouwd te zijn met je lichaam en jezelf te presenteren. Daarnaast is een goede houding ook erg belangrijk. Niet alleen fysiek maar ook je mentale houding. Daarom vinden we de discipline erg belangrijk op de balletschool." Dat vraagt Giselle niet alleen van de kinderen maar ook van de ouders. "In deze tijd waarin mensen het druk hebben en overspoeld worden met email en app-verkeer proberen wij vaak het persoonlijk contact met ouders te onderhouden. Dat is niet altijd even gemakkelijk maar wel de moeite waard. We hebben heel veel kinderen van expats op de school, dus ook Engelstalige kinderen kunnen bij ons terecht."

De danslessen voor de kleintjes blijven op de maandag bij de Montessorischool aan de Lange Voort en de selectie klassiek ballet vanaf 7 jaar en jazz/moderne dans van 8 jaar verhuist naar de dansstudio in Poelgeest op de donderdag.

Balletstudio Giselle is 'More than dance'. "Zo werken we met bedrijven en organisaties die hun lichaam niet langer alleen maar willen gebruiken om hun hoofd te verplaatsten. We werken we voor de stichting van Het vergeten kind en met mensen met een fysieke beperking. Eigenlijk moet iedereen dansen, ik weet uit ervaring dat het je leven verrijkt in diverse opzichten. De non-verbale communicatie speelt een grote rol in ieders leven."
Kijk op de website www.balletstudiogiselle.nl of bel voor een persoonlijk contact met 0651932489.


Rode Kruis Week van start

geven n Duizenden vrijwilligers gaan deze week, tijdens de Rode Kruis Week, met een collectebus langs de deuren om steun te vragen voor de regionale hulp van het Rode Kruis. Ook worden er in het gehele land activiteiten georganiseerd rondom de hulporganisatie. Dat gebeurt ook in onze regio; de Duin- en Bollenstreek.

Ieder jaar is er een speciale Rode Kruis Week, dit jaar van 18 tot en met 24 juni. Tijdens deze week is er aandacht voor regionale hulpverlening van de noodhulporganisatie. Met de opbrengst van de collecte kan de Rode Kruis-afdeling een bijdrage leveren aan diverse activiteiten zoals sociaal vervoer, bevorderen van zelfredzaamheid, uitstapjes met ouderen in de regio en het opleiden van vrijwilligers met een EHBO training en AED.
Het Rode Kruis staat altijd paraat; 30.000 vrijwilligers staan in Nederland klaar om te helpen.