Claire, Fien, Finette, Hanna, Lisa, Lucas-Jan, Roos, Sara, Sarah, Sofia, Glenn en Menno waren top. | Foto PR
Claire, Fien, Finette, Hanna, Lisa, Lucas-Jan, Roos, Sara, Sarah, Sofia, Glenn en Menno waren top. | Foto PR Foto:

Schitterende opvoering The Sound of Music in Warmond

optreden n Vrijdag 16 juni presenteerde de Stichting Evenementen de musical The Sound of Music in sociaal cultureel centrum Het Trefpunt in Warmond. Onder leiding van Susanne de Rooij schitterden de jeugdige musicalsterren in de spotlights tijdens de speciale uitvoering deze schitterende en tijdloze musical.

Het regisseren van deze musical was voor Susanne de Rooij een grote uitdaging. Er zou namelijk met een cast van twaalf kinderen gaan gespeeld worden. Met deze relatief kleine bezetting is het haar toch gelukt om een geloofwaardige musicalversie van dit tijdloze filmverhaal op de planken te zetten. Zingen, dansen en acteren: Het was allemaal te zien tijdens de bijzondere versie van The Sound of Music die de kinderen in zo'n dertig lessen hadden ingestudeerd en waarbij diverse kinderen zelfs meerdere rollen speelden.

Ook deze bijzondere musicalversie van The Sound of Music vertelde het wereldberoemde verhaal over postulante Maria die van moeder overste de opdracht krijgt om als gouvernante te werken voor de zeven kinderen van kapitein Von Trapp, die zijn kinderen met strenge hand wil opvoeden. Maria wil daar verandering in brengen door meer vrolijkheid in het leven van de kinderen te brengen en weet uiteindelijk de charmes van de kapitein te winnen.
Susanne en de kinderen hadden samen voor veel van de benodigde kleding en attributen gezorgd. Ook waren er prachtige nonnen-pakken en legerjassen gehuurd. waardoor de musical samen met de ondersteuning van Het Trefpunt een professionele uitstraling kreeg.

Aan het eind van de musical ontving Susanne de Rooij uit handen van Evenementeninitiatiefnemer Diderik Selier een prachtige bos bloemen als dank voor haar geweldig inzet. Eén ding was voor het enthousiaste publiek duidelijk: Claire, Fien, Finette, Hanna, Lisa, Lucas-Jan, Roos, Sara, Sarah, Sofia, Glenn en Menno waren top.

Ook komend seizoen hoopt de Stichting Evenementen in Dorpscentrum Oegstgeest nieuwe musicaltalenten te kunnen verwelkomen voor een nieuwe musicalproductie, die mogelijk in juni 2018 op de planken wordt gezet. Inschrijven hiervoor is al mogelijk.

Meer info: www.st-evenementen.nl (071) 5171540.