Het publiek genoot van de optredens in het groene theater. | Foto Jeannet Koomans
Het publiek genoot van de optredens in het groene theater. | Foto Jeannet Koomans Foto: Jeannet Koomans

Geslaagde opening van het theaterzomerseizoen

theater n Er was een afwisselend programma, het was lekker weer en het publiek wist het openluchttheater Leidse Hout op 11 juni goed te vinden.

Al met al een geslaagde opening van het zomerseizoen van dit sympathieke theatertje in het groen. Van 14.00 tot 22.00 uur waren er achterelkaar optredens, aan elkaar gepraat en gezongen door Wil van de Meer (PS|theater). En het publiek genoot. De genodigden met een gratis glaasje bubbels bij Peter en de Wolf, de trotse ouders van de optredende leerlingen van het Bonaventura, de meegekomen fans bij de verschillende optredens tijdens het open podium.

Deze zomer zijn acht optredens in de openlucht mee te maken

Voor velen was het de eerste kennismaking met het openluchttheater. Een kennismaking die smaakt naar meer. En dat kan! Deze zomer zijn weer acht verschillende optredens in de openlucht om mee te maken. De eerstvolgende voorstelling is woensdag 21 juni De Veennacht # 1 door De Veenfabriek. Aanvang 18.00 uur 'tot de laatste zonnestraal wegduikt achter de einder'.

Op zaterdag 1 juli, van 18.00 tot 22.30 uur is er een 'Leids spektakel' in het openluchttheater. Dit is een doorlopend luchtig zaterdagavondprogramma door Leidse theatermakers. Met liedjes van en door het PS|theater, een vijftal Leidse dichters in het groen, muziektheater van mcKASSETT en dans door De Afspraak.

Zondag 2 juli, van 20.30 tot 22.00 uur, is er de voorstelling 'Boerin de oorlog'. BOER III van artiesten Roggeveen/Olijerhoek/Bouter: het slot van de trilogie, waarin 'Boerinn', de prachtige wulpse dochter van een welgestelde boer in de Leidse Hout, haar opkomst maakt.
Klassiek in het park is er op vrijdag 21 juli van 19.00 tot 23.00 uur. Op deze vrijdagavond klinkt weer met enthousiasme gespeelde klassieke muziek door het Ricciotti ensemble dit keer met een Schots programma. En de 'Neo fanfare 9 x 13 ' met de nieuwe voorstelling 'Trance'.

Kijk op www.oltleiden.nl voor meer informatie over deze voorstellingen, en over de andere shows deze zomer, waaronder een gezinsvoorstelling verzorgd door de Raadsliedenbuurt op zondagmiddag 27 augustus..