IJsbrand de Vos dagdromend in de commercial. | Beeld WeFilm/DE
IJsbrand de Vos dagdromend in de commercial. | Beeld WeFilm/DE Foto:

Dagdromen op de scheepstimmerwerf

reclame n Een paar weken geleden werd de Scheepstimmerwerf Klaas Hennepoel benaderd door een locatiescout. Hij zocht een authentieke scheepstimmerwerf om een tv-commercial voor Douwe Egberts koffie op te nemen.

Toen de producent en regisseur ook langs waren geweest, waren de andere mogelijke locaties snel uit beeld. De producent beschreef het scenario: Zoon zit te dagdromen op een scheepstimmerwerf. Vader maakt koffie. Zoon krijgt koffie waarna vader en zoon weer energiek aan de slag gaan. De vader/werfbaas werd gespeeld door een acteur, maar voor de rol van de zoon legde de twaalf acteurs die auditie hadden gedaan het af tegen de echte zoon van de werfbaas (IJsbrand de Vos).
Een dag lang was de werf omgetoverd tot opnamelocatie. Drie vrachtwagens met apparatuur kwamen er aan te pas. Een rookmachine bracht extra sfeer.

Naar binnen vallend zonlicht vanuit het noorden

Grote lampen, schermen en filters zorgde voor naar binnen vallend zonlicht vanuit het noorden. Een top-barista zorgde voor de koffie. Via monitoren op de zolder van de werf volgde de opdrachtgevers de opnamen.

Al met al was een enthousiaste jonge ploeg van meer dan twinitg mensen tien uur in de weer. Het uiteindelijke 'tag-on' filmpje duurt tien seconden.
Alle betrokkenen kijken met plezier terug op weer een bijzondere ervaring op de werf. Kom vooral eens langs om zelf de sfeer op de werf te proeven en de koffie.