Afbeelding
Foto: Willemien Timmers

Jazzmiddag

muziek n Op zondag 11 juni van 16 tot 19 uur is er een jazzmiddag met een workshop en aansluitend jamsessie in Café De Gouwe.

De middag begint om 16.00 uur met een workshop 'jazz jammen'. Muzikanten op alle niveaus zijn welkom om hieraan deel te nemen.

Na de workshop wordt de jamsessie afgetrapt met een optreden van Calamity Jazz band.
De jamsessie is voor muzikanten op alle niveaus en staat onder leidning van Anja Nielsen (saxofonist, bassist). Zij is onder andere werkzaam als docent bij BplusC.

Kosten voor de workshop: 7 euro. Toegang jamsessie gratis
Café De Gouwe, Rhijngeesterstraatweg 31.


Bij de Albert Heijn en langs de Terweeweg zijn alle bomen afgezaagd ten behoeve van uitbreiding van de parkeerplaats en het verbreden van de rijbaan op de Terweeweg zelf. En dat terwijl juist bomen zo goed zijn voor het verminderen van de CO2 en we daar nu extra aandacht voor zullen moeten hebben nu president Trump de VS definitief uit het Klimaatakkoord van Parijs heeft gehaald. Gelukkig laat de natuur zich niet tegenhouden en lopen de meeste stompjes gewoon weer uit.

Marja de Groot


Biowalk

lopen n Longpunt Leiden organiseert op 9 juni een biowalk/natuurwandeling in Park Merenwijk te Leiden. De wandeling wordt begeleid door Cisca van der Zwan. Zij is IVN-gids en weet van alles te vertellen over de natuur in Park Merenwijk. Ter ondersteuning zijn er verder werkgroepleden van het Longpunt Leiden aanwezig. De start is om 14.30 uur bij het kerkelijk centrum De Regenboog, Watermolen 1 te Leiden met een kopje koffie of thee. Daarna volgt een natuurwandeling van maximaal 1,5 uur. Er zijn voldoende rustmomenten en bankjes. Deelname is gratis en aanmelding kan via leiden@longpunt.longfonds.nl, maar is niet verplicht.

Afbeelding