Tuinders Ivonne Janka, Wim de Winter, Chris Plandsoen en Tineke van der Luit laten anderen graag kennismaken met de Groenerie. | Foto Willemien Timmers
Tuinders Ivonne Janka, Wim de Winter, Chris Plandsoen en Tineke van der Luit laten anderen graag kennismaken met de Groenerie. | Foto Willemien Timmers Foto:

Open Monumentendag 2017 ook op de Groenerie

groen n Ook de Oegstgeester Volkstuin Vereniging (OVV), gelegen achterin de Oegstgeester Gruneriewijk, doet mee met het Open Monumenten en Osger Weekend dat dit jaar op 9 en 10 september plaatsvindt. Goed om alvast in de agenda te zetten.

Het weekend staat dit jaar in het teken van 'Boeren, burgers en buitenlui'. Omdat dat zo mooi aansluit bij de volkstuinvereniging besloot Ivonne Janka, die zelf enthousiast tuiniert, het Groenerie-complex aan te melden voor het weekend.

Het bestuur van de volkstuinvereniging, die al in 1979 is ontstaan, vindt het leuk om aan alle Oegstgeestenaren hun prachtige complex met de bijna 120 volkstuinen te tonen. "Het is zo heerlijk om hier bezig te zijn, en door het groen te lopen," zegt ook Chris Plandsoen. "Wethouder Penning was medeoprichter, en heeft toendertijd bedongen dat hier moestuinen zouden komen, en dat het geen recreatiegebied werd."

"We hebben veel enthousiaste leden, die graag iets vertellen over de groenten, het fruit en de bloemen die zij verbouwen. Vaak weten kinderen niet waar groenten vandaan komen. Wij kunnen hen laten zien hoe alles groeit," vertelt Wim de Winter die aanvult dat tijdens het Open Monumenten en Osger Weekend ook de imkers van de bijentuin aanwezig zullen zijn. "Voor iedereen geweldig om te zien hoe bijenvolken samenleven en voedsel verzamelen."

Tijdens het weekend zal het volkstuinencomplex, dat naast Vv UDO langs de A44 ligt, van 12.00 tot 17.00 geopend zijn. "Naast de rondleidingen door vrijwilligers kunnen kinderen hier heerlijk pannenkoeken komen eten, en kan iedereen even uitrusten onder het genot van een kopje verse muntthee."


Een mooie gelegenheid voor iedereen om eens te kijken wat er zich over de brug aan het einde van de Van Cuycklaan afspeelt.


Lancering eerste editie NEX XL:
Glossy voor de kust- en Bollenstreek

lezen n Binnenkort kunnen de bewoners en ondernemers van de kust- en Bollenstreek kennismaken met een nieuwe glossy: NEX XL.

Deze grote zus van de Noordwijkse glossy NEX (2011) – staat geheel in het teken van de regio. NEX XL wil hiermee een brug slaan tussen alle mensen en gebeurtenissen in de kust- en Bollenstreek.

Met boeiende interviews, diepgravende achtergrondartikelen en mooie fotografie, afgemaakt door een fraaie vormgeving, laat NEX XL haar lezers graag het echte streekgevoel zien én beleven. NEX XL bevat daarnaast uitgebreide reportages, columns van bekende en minder bekende streekgenoten, historie, lifestyle, wellness, events, trends en gadgets. En dat allemaal van eigen bodem.

NEX XL verschijnt drie keer per jaar in een oplage van 17.500 exemplaren (ook in Oegstgeest) en is bedoeld voor alle inwoners van de streek. NEX XL is te vinden bij bedrijven, hotels, alle adverteerders en sportclubs, en in wachtkamers, openbare gelegenheden en restaurants. Kortom: overal in de regio.

De eerste editie zal op 14 juni om 19.00 uur feestelijk worden gelanceerd in Hotel Van der Valk in Sassenheim. De covers zijn bijna altijd spraakmakend en zeker voor onze eerste editie zal het lezerspubliek niet teleurgesteld worden.