Afbeelding
Foto:

Expositie: 'Afrika draagt'

kunst n De nieuwe expositie van Galerie Tijd voor Kunst toont werk van Maria van 't Hullenaar, beeldend kunstenaar en docent.

Ze volgde de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg en Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Tijdens een reis met haar gezin naar Ghana werd ze getroffen door 'het dragen' dat daar veelvuldig gebeurt: Allereerst de voetjes van de baby's en peuters van de vrouwen die je tegemoet komen. Het dragen met schijnbaar gemak waarmee alle handelswaar meegenomen wordt, het water en het hout voor het vuur om te koken, letterlijk alles. Ze maakte duizenden foto's en heeft deze later verbeeld in schilderijen en keramiek. De kleurige impressie van Afrika maakt deze zomerexpositie zeer de moeite waard.

De expositie van Galerie Tijd voor Kunst is te zien van 30 mei tot 29 september van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur in Duinzigt Oegstgeest (Meetings en Workspace), Rhijngeesterstraatweg 40 D.
www.galerietijdvoorkunst.nl
www.duinzigt-oegstgeest.nl


Van Stress naar Flow

workshop n Driekwart van de Nederlanders ging vorig jaar gestrest met vakantie. Een derde van het ziekteverzuim op het werk wordt veroorzaakt door stress. Daarmee is stress het grootste beroepsrisico in ons land.

Het zijn vaak de meest bevlogen en gemotiveerde mensen die veel last hebben van stress. Op 21 en 22 juni leren de Oegstgeestse Sylvia Melzer en Evert Blankesteijn deenemers aan hun workshop hoe zij hun eigen stresssignalen beter herkennen. Ook leren zij handige technieken om negatieve stress structureel tegen te gaan en snel weer energie te krijgen. Na afloop weten cursisten wat ze moeten doen tegen gepieker en slecht slapen en kunnen ze, ondanks een vol hoofd, toch ontspannen. Stress positief inzetten om flow te bereiken, daar gaat het om.

burn-out

Vorig jaar had één op de acht werknemers in ons land last van werkstress. Nu is dat al één op de zeven. Uit onderzoek van Motivaction blijkt dat maar liefst 23% van de ondervraagden zich herkent in de stelling 'Ik heb het gevoel tegen een burn-out aan te lopen'. En 14 procent kampt daadwerkelijk met die verschijnselen.


De workshop is praktisch opgezet en geeft tips en tricks die je in het dagelijks leven kunt toepassen. De aanpak heeft zich bewezen in bedrijfsleven en non-profit. De workshops worden gegeven op 21 juni van 14.00 tot 16.30 uur en op 22 juni van 18.30 tot 22.00 uur. Het adres is Duinzigt, Rijngeesterstraatweg 40f.

Aanmelden en kosten: Sylvia@sylviamelzer.nl - 06 1207 1801.