Stichting Kinderopvang Oegstgeest, Stichting Jeugd,- en Jongerenwerk Midden Holland, Basisschool Joris de Witte en Buurtvereniging Haaswijk en Morsebel ontvangen uit handen van het Lokaal Fonds Oegstgeest een donatie van €500,-.
Stichting Kinderopvang Oegstgeest, Stichting Jeugd,- en Jongerenwerk Midden Holland, Basisschool Joris de Witte en Buurtvereniging Haaswijk en Morsebel ontvangen uit handen van het Lokaal Fonds Oegstgeest een donatie van €500,-. Foto:

Lokaal Fonds Oegstgeest doneert €500,- aan Family Fun Festival

feest n Op 17 juni van 13.00 tot 17.00 uur staat de wijk Haaswijk en Morsebel op z'n kop.

Zoals een trotse wijk betaamt is er door meerdere partners uit de wijk een groot wijkfeest, het Family Fun Festival, op touw gezet. Met een fikse donatie van het Lokaal Fonds Oegstgeest van €500,- kan het feest nu echt beginnen.

In het najaar van 2016 staken vier partners uit Haaswijk de koppen bij elkaar. 'Wat iedereen apart doet, kunnen we ook met elkaar', was het motto. 'Samen' en 'meedoen' staan op 17 juni centraal. De organisatie bestaande uit Stichting Kinderopvang Oegstgeest, Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Midden Holland, Basisschool Joris de Witte en Buurtvereniging Haaswijk en Morsebel zijn verheugd dat zij uit handen van het Lokaal Fonds Oegstgeest een donatie hebben ontvangen van €500,-. De organisatie heeft als doel de wijk (jong en ouder) op een positieve manier te verbinden, en de sociale cohesie te versterken.

Op het programma staan voor deze dag onder meer: een roofvogeldemonstratie, een graffiti workshop, panna-voetbal, knutselactiviteiten, een verkeerspark voor de allerkleinsten, livemuziek en nog veel meer.

In samenwerking met de gemeente Oegstgeest en snackbar 't Haasje gaat deze dag, als het aan de organisatie ligt, onvergetelijk worden voor de-buurt-aan-de-andere-kant-van-het-Oegstgeester-kanaal. "Uiteraard is de overkant ook welkom," lacht men. | Foto Willemien Timmers


Meer werk voor werknemers en zelfstandigen

werk n De werkgelegenheid in Holland Rijnland neemt toe.

Het aantal banen van werknemers groeit tot en met 2018 gemiddeld 1,1% per jaar. Voor werknemers zullen er 220.100 banen zijn in 2018. Dat waren er in 2016 nog zo'n 215.500. De banengroei voor werknemers in Holland Rijnland is vergelijkbaar met die van Nederland als geheel. Ook voor zelfstandigen is er meer werk. Holland Rijnland telt in 2018 in totaal 285.300 banen.
In bijna alle sectoren doet zich banengroei voor. De meeste banen ontstaan in de collectieve sector.
Het aantal lopende WW-uitkeringen bedraagt bijna 10.500 per eind april 2017. Naar verwachting zal UWV eind 2018 in Holland Rijnland 8.400 WW-uitkeringen verstrekken. De gemiddelde jaarlijkse daling is met zo'n 11% net iets lager dan in Nederland. Het WW-percentage bedraagt eind 2018 in Holland Rijnland 2,8%. Nu is dat nog 3,6%. Ook het landelijk WW-percentage daalt en komt op 3,4% uit.