Er werden dit jaar prachtige bouwwerken gemaakt. Emile Jaensch kwam ze zondagmiddag inspecteren. | Foto Willemien Timmers
Er werden dit jaar prachtige bouwwerken gemaakt. Emile Jaensch kwam ze zondagmiddag inspecteren. | Foto Willemien Timmers Foto:

Feestelijk huttenbouwweekeinde

Afgelopen Pinksterweekeinde werden er tijdens HUT'16 editie 2017 door meer dan honderd kinderen prachtige hutten getimmerd op het terrein van de Sagara Satrya's.

Vrijdag, zaterdag en zondag werd er hard gewerkt om, onder leiding van talloze vrijwilligers, de allermooiste hut te bouwen. Omdat er dit jaar naast sloophout veel pallets waren gekregen, vlogen de huizen als paddenstoelen de grond uit, en waren de constructies zeer stabiel. Het weer werkte geweldig mee, en mede door de verkoop van anti-spijker-zooltjes was de inzet van de EHBO-post maar weinig nodig. De muziek, die de gezelligheid verhoogde, werd verzorgd door jonge Dj's van de Rockschool. Zondagmiddag werd het huttenbouwweekeinde afgesloten door burgemeester Emile Jaensch. Hij sloeg de laatste spijker in het hout, en sprak zijn bewondering uit voor de mooie hutten, en de inzet van iedereen. Met een glimlach riep hij alle vaders op om Tweede Pinksterdag te helpen bij het afbreken van de hutten. "Koffie met taart toe," verzekerde hij. Namens het organisatiecomité bedankte een zeer tevreden Ivonne Janka alle vrijwilligers en sponsoren, en nodigde zij iedereen uit nog even te genieten van pannenkoeken en het kampvuur.