Afbeelding
Foto: PR

Bijzondere verjaardag in sportschool van der Hoorn

feest n Afgelopen maandag, 29 mei, vierde Reinke Heikens, het oudste lid van Sportschool Rob van der Hoorn, haar 93e verjaardag.

Zoals altijd was er maandag van 14.00 tot 15.00 uur uur conditietraining voor iets oudere dames bij sportschool Rob van der Hoorn. Door de warmte werd er aangepast getraind en zoals gewoonlijk ieder op haar eigen niveau.


Reinke is geboren op 29 mei 1924, en werd dus 93 jaar. Na de les werd dit gevierd met bloemen en kopje thee of koffie met wat lekkers.

Op de foto zien we de groep met trainer Rob van der Hoorn. Reinke zit met bloemen in het midden, op de foto links van haar zit Truus Ultzen onlangs 81 jaar geworden en rechts van haar zit Ank Brandt onlangs 84 jaar geworden.

De club van 80 jaar en ouder groeit

Samen trainen deze drie dames al meer dan 120 jaar bij de sportschool. De club van 80 jaar en ouder groeit gestaag bij de sportschool.


Gerty van den Nouland schrijft boek over bridge

lezen n Deze week komt het boek 'Van Speelkaart tot Bridge door de eeuwen heen' van Gerty van den Nouland-Wackers uit.

De Oegstgeester schrijfster dook uitgebreid in de geschiedenis van het kaartspel bridgen. Het boek richt zich echt op de geschiedenis van het spel en bevat veel grappige anekdotes en onverwachte feitjes; hierdoor is het zowel een leuk boek voor de bridgefanaat als voor de leek. Het boek verscheen maandag 29 mei bij Uitgeverij Boekscout.

Van den Nouland woonde met haar man en kinderen vele jaren in het buitenland, waar ze het bridgespel leerde spelen en waarderen. Na iedere verhuizing zat ze binnen een paar dagen weer aan de bridgetafel. Na terugkomst in Nederland is ze lid geworden van BC Rijnland in Oegstgeest en sinds enige jaren schrijft ze columns voor het clubblad Breinland.

Haar boek verhaalt de geschiedenis van de speelkaart, anekdotes, feiten en wetenswaardigheden uit het heden en verleden van de speelkaart, de tafelmanieren tijdens het bridgen, de speelfiguren in een bridgespel, het bridgejargon, quotes en een paar beroemde schilderijen van bekende schilders met als thema kaartspelers. De hoofdrol is weggelegd voor de vele grootheden in de bridgewereld en de etiquette die bij het bridgespel hoort.


Van Speelkaart tot Bridge door de eeuwen heen

Gerty van den Nouland-Wackers Prijs: € 19,99

Afbeelding