Maar liefst 131 voetballertjes namen deel aan het Mieniekamp. | Foto Lichtenbeldfoto.nl
Maar liefst 131 voetballertjes namen deel aan het Mieniekamp. | Foto Lichtenbeldfoto.nl Foto: Paul Lichtenbeld

UDO's Mieniekamp 2017 een daverend succes

kamperen n Mede door het fantastische weer van afgelopen weekend is het Mieniekamp van UDO een daverend succes geworden.

Vanaf het allereerst moment was het duidelijk dat het met het weer niet fout kon gaan afgelopen weekend. Sterker nog; het was misschien zelfs wel te mooi en warm. Als je er dan aan denkt om bij bijna 25 graden een sponsorloop te moeten lopen voor het goede doel, dan ga je ervan uit dat de opbrengst weleens tegen zou kunnen vallen. Niets bleek echter minder waar, de kinderen hebben ook dit jaar weer een prachtig bedrag bij elkaar gelopen, net als vorig jaar.

De highlights vanuit de Kampkrant:
'Het Mieniekamp 2017 is begonnen, rond de klok van elf stroomde het sportpark vol met ouders, ooms, tantes, opa's en oma's af om de 131 deelnemers af te leveren bij de wachtende kampstaf. Na het inschrijven mochten de deelnemers zich bij Maartje en Esther melden om een mooi blauw Mieniekampshirt op te halen. Nadat alle tenten compleet waren hield opperhoofd Ron het inmiddels bekende introductiepraatje en gaf het advies om vanwege de temperatuur niet te hard te lopen tijdens de sponsorloop. Voor de sponsorloop van de Roparun was er een hele belangrijke vertegenwoordiger van de gemeente naar het sportpark gekomen, wethouder Marien de Boer. Na een zeer inspirerende toespraak over het belang van bewegen en sporten klonk het startschot. Tijdens het lopen moesten de deelnemers stempels ophalen en bij de stempelpost stond er ook wat te drinken en fruit klaar. Omdat iedereen in zijn eigen tempo liep was het zelfs mogelijk om helemaal alleen bij een stempelpost aan te komen. Na een klein uurtje zat de sponsorloop erop, ik wil de sponsors niet laten schrikken, ook in één uur worden er grote bedragen bij elkaar gesprint.'

Middags werd een bezoek gebracht aan zwembad Poelmeer. 'Het zwembad is speciaal voor het mieniekamp open gegaan en daarom hebben we het bad voor ons zelf.'

Na het opbergen van de zwemspullen mochten de kinderen zich op het kunstgrasveld uitleven op de vele springkussens. Tot aan zaterdag rond het middaguur zat het programma bomvol. Zo waren er spellen in het bos van Wijckerslooth, spooktochten in het donker en heerlijke maaltijden.

Tot slot uit de kampkrant: 'En wat kunnen die kids er in drie dagen een rommeltje van maken: uit bijna elke tent kwam wel een kwijtgeraakte snoepvooraad of een onaangeroerde kledingtas tevoorschijn. Behalve uit tent 17, daar kwamen 12 voetballen uit de tent rollen. "Eerlijk gevonden hoor!'' luidde de verklaring van de heren.'

De gevonden voorwerpen blijven nog twee weken bij UDO aan de kapstok hangen. Zie de website van vv UDO (www.vvudo.nl) voor de volledige kampkrant.


Zonovergoten schutterstoernooi Fiks

korfbal n Traditiegetrouw vond op Hemelvaartsdag het jaarlijkse schutterstoernooi van Fiks plaats. Veel koppels hadden zich ingeschreven voor deze wedstrijd. Ook was er tijd ingeruimd voor het strafworpentoernooi.

Behalve deelnemers waren er ook veel toeschouwers, die konden genieten van de verrichtingen van hun deelnemers. Evenals de meeste andere jaargangen werkten de weersomstandigheden prima mee. Woorden als 'trui' en 'jas' waren die dag vreemde begrippen. De sfeer was dan ook optimaal.

Organisatoren Rick van der Kraan en Daan Merkesteijn hadden volop eer voor hun vele werk, want het toernooi was wederom een groot succes. Er waren ook inschrijvingen van spelers van de selectie van landskampioen TOP en het sterke Pernix.

Na de voorrondes, kwartfinales en halve finale streden Lianne Anholts en haar vriend David van Westendorp tegen Myrre en Mart Hortensius (spelers van Pernix en TOP) in de finale. Nadat ieder duo een serie had gewonnen, volgde de derde en beslissende ontmoeting. Hierin trok laatstgenoemd koppel de toernooizege naar zich toe en mocht de wisselbeker in ontvangst nemen. Bij het strafworpentoernooi stonden Roy Vreeken (titelverdediger) en Wessel Noort tegenover elkaar. Uiteindelijk zag Roy zijn tegenstander van TOP nipt winnen.


Na het toernooi namen velen deel aan de sparerib-barbecue. Ook dit is een traditie die elk jaar een succes is. Complimenten aan Steffi Roest, Jordy Esman en Armand van der Velden voor de organisatie daarvan. Dankzij het mooie weer kon dit evenement op het grote terras plaatsvinden, waar het nog lang gezellig bleef.

Myrre en Mart Hortensius (spelers van Pernix en TOP) met de beker.