Tijdens het in scene gezette ongeval raakte ook een fietser gewond. | Foto PR
Tijdens het in scene gezette ongeval raakte ook een fietser gewond. | Foto PR Foto:

Oefening ongeval bij Hofdijkschool

EHBO n Op dinsdag 23 mei oefende de EHBO-vereniging Oegstgeest bij de Hofdijkschool aan de Hazenboslaan. Rond 20.00 uur vond daar, voor het oog van de hulpverleners (de leden van de EHBO-vereniging die bezig waren met hun laatste les van het seizoen), een 'groot ongeval' plaats.

Het scenario was als volgt: Door onbekende oorzaak was een auto met volle vaart het schoolplein opgereden en is tegen de muur van de school tot stilstand gekomen. Op het moment van het ongeval waren er geen kinderen aan het spelen op het schoolplein.
De EHBO-ers konden meteen het geleerde in praktijk brengen.
De automobilist, die niet onder invloed van alcohol of drugs was, was gewond geraakt aan zijn hoofd en klaagde over nekklachten. In de auto zat ook nog een kind, die snel uit de brandende auto is gehaald. Daarna werd hij gereanimeerd.
Tijdens het ongeval raakte ook een fietser gewond. Ze had een hevig bloedende snijwond aan haar been en klaagde over pijn in de buik, doordat ze een stuur in haar buik had gekregen. Door deze verwondingen raakte zij in shock.
Een voetganger die de auto zag aankomen sprong opzij en kwam daarbij te val, waarbij hij zijn hoofd stootte aan een laag muurtje. Bij dit slachtoffer kwam bloed uit het oor, wat duidde op een schedelbasisfractuur. In eerste instantie was hij nog aanspreekbaar, maar later raakte hij bewusteloos.
De situatie werd lastiger gemaakt, doordat de auto in brand stond.
Na 25 minuten hadden de EHBO-ers de situatie onder controle. De ambulance hoefde natuurlijk niet te komen, want dit was een oefening van EHBO Vereniging Oegstgeest.

De EHBO-ers hebben goed en hard gewerkt om de LOTUS-slachtoffers te helpen, zoals zij dat hadden geleerd tijdens de lessen. Ze werden aangemoedigd door een aantal leerlingen van de Hofdijkschool, die in de groep zitten van Juf Marion.

"Wat moet ik nou eigenlijk doen als ik zoiets tegenkom? Vragen veel mensen zich af," zegt een woordvoerster van de EHBO-vereniging. "Het antwoord is heel simpel, kom een EHBO-cursus bij EHBO Vereniging Oegstgeest volgen. Weglopen heeft geen zin, daar worden de slachtoffers niet beter van. Je kunt 112 bellen voor hulp, wat hierbij zeker nodig was. Maar het is dan wel makkelijk dat je kunt uitleggen wat er precies aan de hand is met de slachtoffers. En ook dat leer je op een EHBO-cursus."


In september of oktober begint men weer met een opleidingscursus EHBO. Deze cursus wordt gegeven volgens de richtlijnen van het Oranje Kruis en de Nederlandse Reanimatie Raad. De cursus wordt afgesloten met een examen en bij het goed afleggen hiervan, worden cursisten gediplomeerde EHBO-ers.
Wie al een EHBO-diploma heeft kan bij de vereniging de vervolgcursus volgen, om het diploma geldig te houden.

Meer informatie www.ehbooegstgeest.nl of (071) 5764136.


Vaarsurveillance politie levert boetes op

varen n Ook tijdens de warme Hemelvaartsdagen was de politie op het water aanwezig.

Op hun Facebookpagina laat politie Leiden Noord weten welke situaties zij tegenkwamen op het water. "De afgelopen week constateerden wij alweer vaargedrag dat verre van veilig was. Varen is leuk maar het is geen spelletje. Helaas moeten wij dat nog iets te vaak aan mensen uitleggen."

Zo voer een dame met meer dan 20 kilometer per uur over de Leidse singels. "Dat is vergelijkbaar met harder dan 50 kilometer per uur door een woonerf scheuren. Ze had twee kleine kinderen aan boord en zelf droeg ze geen dodemanskoord. Dit koord zorgt ervoor dat de boot stopt zodra de schipper overboord slaat of op het dek ten val komt en zelf de boot niet meer kan stoppen."
Ook werd een man beboet die snelvarend staand stuurde zonder redvest, zonder dodemanskoord voer en tevens teveel had gedronken.
"Ook de jeugdige schippertjes vallen te vaak op doordat ze met kleine rubberbootjes, de zogeheten rhibs, te hard varen en overlast veroorzaken. Vaak kunnen deze kleine bootjes met 4 pk al sneller dan 20 kilometer per uur en dan moet de schipper onder andere achttien jaar zijn en een vaarbewijs hebben."