Afbeelding
Foto:

Dominique Roest krijgt passend afscheid bij Fiks

korfbal n Hoogtepunt van vorige week zaterdagmiddag was bij korfbalvereniging Fiks het afscheid van Dominique Roest als selectiespeelster. Na 14 seizoenen voor Fiks 1 te hebben gespeeld, heeft ze besloten in een lager team te gaan korfballen.

Enkele minuten kreeg ze onder luid applaus van spelers en toeschouwers een publiekswissel. Ze werd in de bloemen gezet en kreeg geschenken van het team, waaronder een ingelijst Fiksshirt met daarop afscheidswoorden van haar teamgenoten. "Ik heb meegemaakt dat Fiks van de eerste klasse terugging naar de derde klasse, maar ook de rit omhoog. De selectie werd versterkt en heb deel uitgemaakt van dit team dat in zowel de zaal- als in de veldcompetitie de opmars zou maken van de derde klasse naar de overgangsklasse. Nu we daarin gehandhaafd zijn, kan ik op geen mooier moment stoppen," sprak Dominique vol tevredenheid over haar tijd in Fiks 1. Ze bevestigt dat er hoogtepunten voor haar waren naast de genoemde opmars van Fiks 1 naar de landelijke sub top. "Mijn doelpunten dit seizoen in de laatste zaalwedstrijd tegen Wit Blauw Kampen, waardoor we ons handhaafden en het doelpunt recentelijk tegen AKC in de slotseconden, waardoor we alsnog met een gelijkspel huiswaarts keerden", vertelde ze. Tijdens de gezellige derde helft sprak Theo Vreeken, die de historie nauwkeurig bijhoudt, haar toe en memoreerde haar loopbaan, die begon als invalster tegen GKV op 3 februari 2001. "Je zou 364 wedstrijden spelen en daarin 188 doelpunten scoren," gaf hij aan. Daarna overhandigde hij haar drie mappen met overzichten van alle gegevens en wedstrijdverslagen, waarbij Dominique als speelster actief was.


Alzheimer Café

ontmoeting n Bij de feestelijke afsluiting van dit seizoen van het Alzheimer Café Leiden e.o. op donderdag 8 juni komen Guus Bok en Rico Hop optreden. Zij zijn bekend van het lied 'Hou Je Nog Van Mij', Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats, waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaring kunnen uitwisselen. Bonaventuracollege, Boerhaavelaan 44, Leiden. Zaal open 19.00 uur. Het programma start om 19.30 uur. 06-10417279