Afbeelding
Foto:

Filmavond: The lesson

film n Welke lessen leer je in je leven en welke geef je door?

Nadezhda werkt als Engelse lerares in een kleine Bulgaarse stad. Haar man en dochtertje zijn financieel van haar afhankelijk. Wanneer hij het geld voor de hypotheek van hun huis besteedt aan de reparatie van hun oude kampeerbus, dreigt de bank beslag te leggen op hun huis. Bovendien verdwijnt er op een dag geld in de klas. Toch blijft Nadezhda trouw aan haar principes. Deze Bulgaarse film laat in alle eenvoud zien in welke genadeloze maatschappij we leven, waarin het toch mogelijk is je eigen koninklijke weg te gaan.

Dinsdag 6 juni 19.30 uur (zaal open vanaf 18.45 uur) Dorpscentrum, Lijtweg 9, Oegstgeest
Toegang: 6,-.
Inleiding en nagesprek Ronald da Costa


Cursussen in De Paulus

cultuur n In het najaar en volgend voorjaar worden weer verschillende interessante collegereeksen van de Vrije Academie gegeven in De Paulus.

'Het ijzeren repertoire' behandelt in tien hoorcolleges de muziek van bekende klassieke componisten. In elke bijeenkomst wordt aandacht besteed aan een speciaal thema, zoals de symfonie, met Beethovens Eroica en Mahler 4. Andere keren zijn dat bijvoorbeeld de opera of het strijkkwartet. De opgedane kennis zal bij veel concertbezoeken herkenning en verdieping geven.
De cursus vindt plaats op maandagochtenden van 10.30 tot 12.30 uur. Data: 25 september tot en met 11 december.


'Hyperhedendaags' geeft in acht hoorcolleges en een excursie meer inzicht in de kunst van 2000 tot nu. Verschillende stromingen en tendensen worden belicht vanuit verrassende invalshoeken, zowel de Nederlandse als die in de rest van de wereld. In elke bijeenkomst wordt een bepaald thema onderzocht, met steeds één kunstenaar als representant ervan.
De cursus vindt plaats in 2018 op vrijdagmiddagen van 13.30 tot 15.30 uur. Data: 26 januari tot en met 30 maart.
De Paulus zorgt voor de faciliteiten tijdens de cursussen. Voor meer informatie en inschrijving (met voorjaarskorting tot en met 30 juni): vrijeacademie.nl, of tel. 0900 - 418 50 50.