Jolie Munz (links op de foto) maakt haar debuut. Dominic van Welzen (16) ziet zijn schot in de korf belanden.
Jolie Munz (links op de foto) maakt haar debuut. Dominic van Welzen (16) ziet zijn schot in de korf belanden. Foto: Wim van Tuyl

Korfballers Fiks kijken terug op prachtig seizoen

korfbal n "Fiks kijkt terug op prachtig seizoen," aldus trainer/coach Rick Nell. Dit ondanks de verloren laatste ontmoeting in Zaandam tegen ZKV, waarin niets meer op het spel stond.

"Wat een schitterend seizoen heeft de selectie achter de rug. Zowel in de veld- als in de zaalcompetitie heeft Fiks zich weten te handhaven in de overgangsklasse. De grote werklust en bezieling waarmee Fiks speelde, waren elementen die dit fantastische resultaat mogelijk hebben gemaakt. Werkelijk, mijn team had volop de wil om zich op dit hoge niveau waar te maken. Grote klasse dat het is gelukt. Dit smaakt naar meer," benadrukte een zeer tevreden Rick Nell.

verloren

Over de verloren wedstrijd had hij weinig commentaar. "Het was een duel om de spreekwoordelijke 'keizers baard'. Het was snikheet en daar kreeg mijn team last van en kon na 14-14 niet meer volgen na een spurt van ZKV."

De Zaanse ploeg had wel iets om voor te spelen. Een van de heren en alle dames namen afscheid van het team en dan wil je dat graag winnend doen. Ze kregen allen ver in de tweede helft een publiekswissel. Lange tijd bleven de teams aan elkaar gewaagd en dat vertaalde zich in de stand die lange tijd in evenwicht bleef. Aan de zijde van Fiks zouden Lianne Anholts en Dominic met ieder 5 treffers zich scorend onderscheiden. Ilse Hazekamp en Kevin Vreeken noteerden ieder drie inzetten. Ze konden niet voorkomen dat ZKV in korte tijd uitliep naar 19-14; een achterstand die niet meer werd gerepareerd. Uitslag 23-19.

Jolie Munz mocht in de tweede helft haar debuut maken. Ook Daphne van der Giessen, Tim van Polen, en Miquel van Wezen kregen speeltijd. Eerstgenoemde zou nog een scorende bijdrage leveren.

afscheid

Teruggekeerd in Oegstgeest vormde een smakelijke barbecue een perfect slot van dit fraaie seizoen. Armand van der Velden van Fiks 2 werd in het zonnetje gezet omdat hij stopt. Henny Piket nam als coach van Fiks 2 afscheid. Rick Nell, teamleider Nico van Welzen, teamleider Fiks 2, Reinetta de Mooij, alsmede de verzorgers, Judith Hooimeijer, Sandra Vreeken en Dennis van Ingen Schenau ontvingen een dankwoord en een geschenk. Dit gold ook voor cameraman van de selectie Ben van der Sar. Het perfect verlopen seizoen zit erop. Op 10 juni is de slotbijeenkomst. Die staat in het kader van het 90-jarig jubileum.