Danny Wenink weet zich vrij te spelen.
Danny Wenink weet zich vrij te spelen. Foto:

VV Oegstgeest houdt kans op promotie

voetbal n Zaterdag speelde Oegstgeest de tweede wedstrijd in de nacompetitie in een serie van drie tegen Semper Altius. De eerste wedstrijd tegen RAS werd verloren, terwijl Semper Altius van de vierde club in deze poule, Quick Steps, gewonnen had. Om kans op promotie te houden moest Oegstgeest zaterdag deze uitwedstrijd winnen. Na een slechte eerste helft lieten de Oegstgeest spelers zien dat ze wel degelijk nog voor promotie wilden vechten. De wedstrijd werd uiteindelijk met ruime cijfers gewonnen.

Oegstgeest trainer Huig Jan Heeringa miste zaterdag centrale verdediger Robin Noort en middenvelder Adil Harfaoui. In de eerste helft leek het of bij de Oegstgeest spelers de warmte in de benen zat, er werd slecht gecombineerd in een laag tempo. Na tien minuten kwam Oegstgeest ondanks het matige spel via een toegekende penalty, benut door Danny Wenink, op een 0 – 1 voorsprong. Al snel hierna wist Semper Altius de stand gelijk te trekken, Oegstgeest keeper Lucas van der Meij tastte mis op een hoge bal en zo kon de tegenstander inkoppen. Wenink kreeg nog een opgelegde kans om te scoren maar benutte deze niet. Vlak voor de rust wist de Semper Altius spits vanaf de middenlijn de Oegstgeester middenvelders en verdedigers te passeren en de ruststand op 2 – 1 te brengen.

Na de rust tapte Oegstgeest uit een ander vaatje: er werd fel en sterk aanvallend gespeeld. Ondertussen was bekend dat Ras veloren had van Quick Steps, de volgende tegenstander van Oegstgeest. Bij winst heeft Oegstgeest de kans op promotie in eigen hand. In de rust verving Heeringa de geblesseerde Steven Gijselman voor Rens van der Spek. In de 50e minuut wist Bob den Hollander uit een voorzet van Joep van Tulder de stand gelijk te trekken. Hierna kreeg Oegstgeest, dat veel sterker was, een aantal kansen om de score op te voeren. Het duurde nog tot tien minuten voor tijd dat Oegstgeest op voorsprong kwam. Wenink wist knap de Semper Altius keeper te omspelen en 2 – 3 te scoren. De Oegstgeest spelers geloofden nu weer in de mogelijkheid op promotie, maar het was dan wel belangrijk om veel doelpunten te scoren in verband met het doelgemiddelde. En dat deden ze ook in 10 minuten tijd scoorden ze nog drie keer. Invaller Jelle van Aarle en Den Hollander (2x) brachten de eindstand op 2 – 6.

Zaterdag speelt Oegstgeest de laatste wedstrijd in de nacompetitie uit tegen Quick Steps in Den Haag. Quick Steps heeft 6 punten uit 2 wedstrijden en Oegstgeest 3 punten. Als Oegstgeest zaterdag weet te winnen dan staan de teams gelijk in punten en tellen de doelcijfers. Maar om uiteindelijk te promoveren zal Oegstgeest met 3 doelpunten verschil moeten winnen. Aanvang van de wedstrijd 14.30 uur.

LOHC Dames veteranen A kampioen

winst n LOHC Dames veteranen A is dit seizoen zeer succesvol, tot nu toe ongeslagen, en al kampioen in de 1e klasse.

Afgelopen zondag na een klinkende 9-1 overwinning op Bloemendaal Dames Veteranen B zijn de dames (twee wedstrijden voor het einde van het seizoen) zeker van een promotie naar de overgangsklasse.

Op 18 juni om 10.00 uur is de laatste competitie-wedstrijd en om 17.00 de huldiging bij LOHC.

Afgelopen zaterdag, 27 mei, werden na afloop van de wedstrijden om 17.00 de kampioenen ABC kampioenen gehuldigd. De D huldiging zal pas op 10 juni plaats vinden aangezien hun competitie nog niet afgelopen is. De JA2 en MC8 werden gehuldigd. De JD1 is al kampioen en de MD1, MD2, MA3, MD6, MD7, MD8 en JD4 zijn nog in de running voor het kampioenschap.