Veel belangstelling bij de Open Dag in augustus 2016. ARchieffoto WT
Veel belangstelling bij de Open Dag in augustus 2016. ARchieffoto WT Foto: Willemien Timmers

Platform Kunst, Cultuur & Erfgoed XV

ontmoeting n Het Platform voor Kunst, Cultuur en Erfgoed in Oegstgeest is een 'ontmoetingsplaats' voor zo'n twintig mensen en organisaties dir zich inzetten voor kunst, cultuur en erfgoed in Oegstgeest. De deelnemers zijn van heel verschillende komaf. Deze weken stellen de platformleden zich voor. Deze keer: Volksuniversiteit K&O Oegstgeest.

De Volksuniversiteit K&O Oegstgeest (opgericht 15 mei 1974) heeft als doel het vergroten van de kennis en inzicht. Daarnaast zijn ook ontspanning en ontmoeting belangrijke thema's geworden. K&O Oegstgeest doet dat door het organiseren van activiteiten op het gebied van kunst, cultuur, educatie, creativiteit en maatschappelijke vorming.


Op 14 november 2016 verloor Volksuniversiteit K&O Oegstgeest door het overlijden van Egmond van Rijn niet alleen haar oud-voorzitter maar ook haar inspirator, motivator en voorvechter. Met de benoeming van Gerard Wuisman tot voorzitter is het aan het nu weer complete bestuur de taak om te zorgen voor het verder ontwikkelen van K&O tot een vitaal en prominent cultuurcentrum van Oegstgeest.

programma

Op 26 augustus aanstaande wordt de jaarlijkse Open Dag gehouden waarbij het nieuwe programma voor het jaar 2017/2018 wordt gepresenteerd. Met dit jaarprogramma nodigt K&O inwoners van Oegstgeest van harte uit deel te nemen aan een of meer van haar cursussen, workshops en lezingen.

cultuurcentrum

De activiteiten van K&O staan onder druk omdat de gemeentelijke subsidie wordt afgebouwd. K&O zal zich blijven richten op het cultuuraanbod. Dat gaat zij doen door samenwerking. Met de Bibliotheek en BplusC lopen daarover gesprekken met als punt op de horizon: het verwezenlijken van een cultuurcentrum van Oegstgeest waar men zich thuisvoelt.