Plezier tijdens de open training van zondag 14 mei. | Foto Ad Jordaans
Plezier tijdens de open training van zondag 14 mei. | Foto Ad Jordaans Foto: Ad Jordaans

Positief coachen en plezier centraal bij zwemvereniging Vivax

zwemmen n Zwemvereniging Vivax organiseerde op zondag 14 mei, maar ook volgende week zondag op 21 mei open waterpolotrainingen.

Ter gelegenheid van hiervan een paar vragen aan trainer, coach en speler Chris Jordaans.

Chris, wat is jouw rol binnen de zwemvereniging?

"Ik ben actief binnen de waterpolo als trainer van de DG (jeugd onder de 13 jaar) en als zwemtrainer bij één van de heren waterpoloteams en de masters (zwemtraining volwassenen). Daarnaast ben ik speler binnen het tweede Vivax team, scheidsrechter, jurylid en hoofdtrainer."

Wat maakt waterpolo zo leuk?
"Waterpolo is de leukste sport omdat het een combinatie is van meerdere sporten. Je hebt de zwemsport, een contactsport en een teamsport in één. Samen met je teamleden ga je voor hetzelfde doel: plezier, samenspel, teamspirit en de winst."

Hoe weet ik of waterpolo bij mij past?
"Als je van zwemmen, teamspirit en gezelligheid houdt is de kans groot dat waterpolo bij Vivax bij jou past. Natuurlijk kan je dit het beste onderzoeken door enkele keren mee te trainen. Vivax waterpolo organiseerde vandaag, 14 mei, en op 21 mei open trainingen, waarbij iedereen van jong tot oud gratis en vrijblijvend mee kan trainen. Ook buiten deze open trainingen wordt aan belangstellenden een aantal gratis en vrijblijvende trainingen aangeboden."

Vanaf welke leeftijd is waterpolo geschikt?
"Meedoen aan de wedstrijden en toernooien kan vanaf 6 jaar en wanneer je in het bezit bent van een A en (bijna) B-diploma. Vijfjarigen in het bezit van een A en B-zwemdiploma worden van harte uitgenodigd mee te doen aan de trainingen. Trainingen zijn met je eigen team, waarbij een indeling gemaakt wordt op basis van leeftijd en niveau."


Wat maakt Vivax speciaal?
"Bij Vivax staan positief coachen en plezier in de sport centraal. Dat betekent dat wij bij de spelers benadrukken wat er goed verloopt en werken aan het zelfvertrouwen van de spelers. Wij zijn ervan overtuigd dat als je het positieve bij spelers benadrukt er veel meer plezier is in de sport en er een prettiger sfeer ontstaat. Ook passen wij de trainingen aan aan de leeftijd. Zo is er bij de jongste spelers ruimte voor balspelletjes en kunnen ouders bij elke training aanwezig zijn.
Buiten de trainingen en wedstrijden om worden er activiteiten georganiseerd, zoals teamontbijt en jeugddagen. Een leuke manier om elkaar ook buiten het water te leren kennen."

Open training: 21 mei 09.00 – 10.00. Zwembad Poelmeer Oegstgeest
Naast waterpolo biedt Zwemvereniging Vivax zwemlessen aan. Voor meer informatie hierover: www.vivax-oegstgeest.nl


Oegstgeest sluit af met overwinning

voetbal n Zaterdag speelde VV Oegstgeest de laatste wedstrijd in deze competitie tegen VV Leiden. Beide teams waren al geplaatst voor de nacompetitie. In een wedstrijd waar alleen de eer op het spel stond was Oegstgeest de betere ploeg en sloot de competitie af met een ruime overwinning.

Oegstgeest trainer Huig Jan Heeringa startte met de sterkst mogelijke opstelling, dit in tegenstelling tot zijn Leidse collega die een aantal tweede elftalspelers in zijn team had om zo kaarten en blessures van eerste elftal basisspelers te voorkomen. Heeringa gebruikte deze wedstrijd om te werken aan het zelfvertrouwen en om het wedstrijdritme van zijn spelers te behouden richting de nacompetitie. Daarin is hij goed geslaagd, er werd met 4-0 gewonnen, kaarten werden er niet opgelopen net zo min als blessures. Doelpunten werden er wel gescoord, het werd 1-0 door een eigen doelpunt van een Leiden verdediger, daarna maakte topscoorder Danny Wenink er 2-0 en 3-0 van, hij maakte 38 doelpunten dit seizoen. Rens van Klaveren bepaalde de eindstand op 4-0.

Oegstgeest eindigde op de derde plaats met 62 punten uit 26 wedstrijden, scoorde 127 doelpunten en kreeg er 26 tegen. Van Nispen en Blauw-Zwart zijn gelijk als eerste geëindigd in deze competitie en moeten een beslissingswedstrijd om het kampioenschap spelen.

In de nacompetitie start Oegstgeest op 20 mei thuis tegen Ras uit den Haag, aanvang 14.30 uur. 27 mei is de uitwedstrijd tegen Semper Altius uit Rijswijk, en tenslotte speelt Oegstgeest op 3 juni uit tegen Quick Steps uit Den Haag. Winnaar van deze nacompetitie speelt volgend seizoen in de derde klasse.

Topscoorder Danny Wenink aan de bal. | Foto Howard Misser