Rob Boxhoorn heeft besloten te stoppen met 'Jazz in Oegstgeest'.
Rob Boxhoorn heeft besloten te stoppen met 'Jazz in Oegstgeest'. Foto:

Dorpsgenoot Rob Boxhoorn stopt met Jazz in Oegstgeest

muziek n Rob Boxhoorn heeft besloten te stoppen met het organiseren van 'Jazz in Oegstgeest'.

"Als jazzminner en muzikant had ik heel lang het plan om jazz in Oegstgeest meer te promoten," vertelt hij in zijn nieuwsbrief. "In 2008 heb ik de koe bij de horens gevat en mijn eerste jazz benefietconcert in 2009 georganiseerd. Er volgden nog vier benefietconcerten."

Het smaakte bij de Oegstgeestenaar naar meer. Dit leidde tot de programmering van jazzevents iedere maand van september tot in de lente van het jaar daarop in mooie locaties zoals eetcafé de Gouwe, Duinzigt-Oegstgeest, kasteel Oud-Poelgeest, openluchttheater Leidse Hout en Brasserie Streeder. "Nu heb ik toch het besluit genomen te stoppen met Jazz in Oegstgeest. Belangrijkste reden is dat er onvoldoende belangstelling is voor de events ondanks alle aandacht. Ik organiseer op niet-commerciële basis met als enige voorwaarde: het moet leuk zijn."

Toch is Boxhoorn zeker niet droevig gestemd. "Ik kijk terug op prachtige events met onder andere Scott Hamilton, Chuck Israels, Hod O'Brien, Philip Harper, Bart Wirtz, Karel Boehlee, Rob Agerbeek, Bob Rigter, Frits landesbergen, Ack van Rooijen, Wouter Kiers, Aafje de Bloois, Bernard Berkhout, Saskia Laroo en vele andere mooie jazzmusici. Mijn dank gaat speciaal uit naar alle uitbaters die grotendeels de events mogelijk hebben gemaakt en Lex Hoogenboom die pro deo alle ontwerpen voor de flyers, posters en banners gemaakt heeft."

Overigens stopt Rob Boxhoorn niet helemaal. "Het ligt in de bedoeling om na de zomer muziek te programmeren in onder andere het Dorpscentrum Oegstgeest. Dit ook op niet-commerciële basis. Van klassiek tot jazz en alles wat hier in tussen ligt. Het plan is om in twee of drie zalen simultaan muziek te programmeren, maar niet onder de vlag van Jazz in Oegstgeest. Kunst zal ook de nodige aandacht krijgen. Om mijn netwerk te vergroten heb ik zitting genomen in het Platform Kunst, Cultuur en Erfgoed Oegstgeest."

Voor deze nieuwe activitieten zoekt Boxhoorn nog enthousiastelingen. "Mocht dit uw belangstelling wekken, neem rustig contact met mij op. Ik kan alle steun gebruiken om Kunst en Cultuur een boost te kunnen geven in deze barre cultuurtijden. U hoort zeker nog van mij!" aldus de jazzliefhebber.
Contact: rob@jazzinoegstgeest.nl