Gezelligheid tijdens de buurtborrel. | Foto Alice van Elk
Gezelligheid tijdens de buurtborrel. | Foto Alice van Elk Foto:

Eerste burenborrel Haaswijk succes

ontmoeting n Maar liefst 25 'buren' namen deel aan de eerste burenborrel in Haaswijk/Morsebel op zaterdag 6 mei in de Haaswijkflat aan de Kennedylaan.

Doelstelling van de borrel was een gelegenheid te creƫren om elkaar te leren kennen en nader op de hoogte te stellen van de intenties van het in voorbereiding zijnde en nog op te richten samenwerkingsverband 'Langer Zelfstandig Leven in Oegstgeest'. Dat wil als coƶperatieve vereniging van burgers in afstemming met professionele partijen, de voorwaarden realiseren om langer zelfstandig leven te faciliteren. Belangrijk daarbij waren de ontmoeting en de inbreng van de bewoners/buren om hun wensen en behoeften voor langer zelfstandig leven in Oegstgeest in kaart te brengen. En vooral hoe mogelijke netwerken op het niveau van de buurt kunnen worden opgezet om elkaar waar nodig te helpen en te ondersteunen.

Frappant was dat sommigen van de aanwezigen elkaar na jarenlang uit het oog te zijn verloren, hier weer tegenkwamen en zo een elegante basis konden leggen om de contacten te verstevigen. Begeleid door een glas goede wijn en hartige hapjes, sprak Guus Bannenberg, voorzitter van het burgerinitiatief, de 'buren' toe en nodigde hen uit om actief te gaan deelnemen aan de plannen die in een volgende bijeenkomst van het burgerinitiatief op 10 juni aanstaande zullen worden toegelicht.


Een enthousiaste groep van betrokken bewoners van Haaswijk en Morsebel, heeft met deze eerste bijeenkomst een platform doen ontstaan om de eigen individuele netwerken aan te boren en elkaar aan te spreken op wat nodig is om aan 'langer zelfstandig leven in Oegstgeest' een realistisch toekomstperspectief te bieden.

Een tweede burenborrel in het najaar is een natuurlijk vervolg op deze flitsende start.

Contact? mietdebosschere@gmail.com, (071) 5172346 en 06-53267674


Halifax herdenking aan de Kleijn Proffijtlaan

Op dinsdagavond 23 mei legt Dirk Megchelse bloemen bij het monument aan de Kleijn Proffijtlaan. "We gedenken dat in de vroege morgen van 23-24 mei 1943 een Halifax bommenwerper in dit deel van Oegstgeest is neergestort, hij maakte deel uit van het 51e Squadron Royal Air Force en is neergehaald door een Duitse jager. Hierbij kwam de bemanning van zeven Engelse en Canadese bemanningsleden om het leven." Voor zowel de zeer jonge bemanning als het toestel, was dit de eerste vlucht. Op de begraafplaats van Het Groene Kerkje staan de gedenkstenen van de zeven slachtoffers. Op het tijdstip van de herdenking is in Canada de familie van de staartschutter Merton Zapfe er met hun gedachten bij.