Afbeelding
Foto: PR

Grafische ontwerpen en tekeningen

bibliotheek n In de bibliotheek zijn in de maanden mei en juni twee exposities te zien.

Het Papierburo, een kleine grafische ontwerpstudio in 2015 opgericht door Marleen de Mie uit Oegstgeest, laat een overzicht zien van de creatieve uitingen die het buro gemaakt heeft. De studio houdt zich voornamelijk bezig met het ontwerpen van logo's en huisstijlen in opdracht voor bijvoorbeeld ZZP'ers en het bedenken en produceren van onder andere originele wens- en ansichtkaarten.
Het Papierburo heeft een grote liefde voor papieren producten (papier collages), typografie, kalligrafie, handlettering, fotografie (waaronder ook digitale collages) en (grafische) vormgeving.


Jan Mulder (foto) exposeert in de bibliotheek van Oegstgeest zijn tekeningen. Het zijn getekende verhalen van historische gebeurtenissen; vandaar dat hij ze 'tekeningen met een verborgen achtergrond 'noemt. Jan Mulder is ook fervent verzamelaar van antiek speelgoed en hij verwerkt regelmatig voorbeelden daarvan in zijn tekeningen. Zijn werk is te zien in de maanden mei en juni. Hij kan enthousiaste vertellen over zijn tekeningen.


Concert De Troubadours

muziek n Als het bij alle voorgaande acht projecten van De Troubadours succesvol was, mag je dan bij het negende project ook wat gaan verwachten?

Zelfde koor, zelfde dirigent Erik van Balen, zelfde solisten Lisa Houben en Edwin van Gelder, zelfde pianiste Tatiana Kiourou. Alleen de muziek is anders, waarbij dit jaar ook de violist Loek Lufting optreedt. Het thema dit jaar is Liefdesliederen door de eeuwen heen; voornamelijk klassieke muziek, maar na de pauze ook liederen uit zeer bekende musicals.
Nog twee repetities en één generale en dan kan het publiek voor de negende keer gaan genieten van een mooie avond. Succes is nooit verzekerd, maar de verwachtingen mogen hoog gespannen zijn, want ook dit jaar is alles weer tot in de puntjes voorbereid.

Het concert is op vrijdag 19 en zaterdag 20 mei, aanvang 20.15 uur, Regenboogkerk Oegstgeest.
Kaarten à 20 euro (incl. consumptie) zijn aan de zaal te koop of te bestellen via mail bij Mia Klünnen- de Leeuw, miadeleeuw009@gmail.com of telefonisch bij Hans Honsbeek (071)5212365. Zie ook website www.detroubadours.com