Veel plezier voor jonge onderzoekers in Corpus tijdens de DNA-dag. | Foto PR
Veel plezier voor jonge onderzoekers in Corpus tijdens de DNA-dag. | Foto PR Foto: PR

DNA-dag Corpus succes

beleven n De Wereld-DNA-dag op 25 april in Corpus was een groot succes.

De lezingen waren erg leuk voor kids en de workshops waren divers en populair. Voor het DNA-kettinkje maken stond zelfs een rij. Ook de microscopen waarmee pollen bestudeerd konden worden waren gewild bij de kids. Corpus vond het onderwerp zo interessant dat ze er in de toekomst meer mee willen gaan te doen.


Ouders van pubers

opvoeding n Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Oegstgeest organiseert binnenkort twee interessante activiteiten voor ouders van pubers.

In gesprek met je puber.. Hoe?

Een CJG-cursus Een puber thuis! voor ouders van jongeren van 11-15 jaar.

'Wat verandert er allemaal in de puberteit? Hoe blijf ik in contact met mijn puber en hoe voorkom ik ruzies?' Deze cursus is bedoeld om ouders een steuntje in de rug te bieden in deze soms lastige fase. Ouders krijgen informatie over de veranderingen in de puberteit, de ontwikkeling van het puberbrein, over luisteren, praten en overleggen met een puber, maar ook hoe grenzen te stellen.

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur en start op dinsdag 23 mei (19.30 - 21.30 uur) in het CJG Oegstgeest en kost € 20,- per persoon (ouderparen krijgen 10% korting).
Aanmelden via www.cjgcursus.nl


Pubers en genotmiddelen

Op deze bijeenkomst horen ouders van jongeren van 12-18 jaar alles over het gebruik van alcohol en drugs, gokken of gamen bij pubers. Deze interactieve avond wordt geleid door Jantine van de Plas van de Brijder Verslavingszorg. Zij zal deze en andere vragen beantwoorden aan de hand van vele voorbeelden en inzichten.

De bijeenkomst duurt twee uur op dinsdag 6 juni (19.30 - 21.30 uur) in Oegstgeest en kost € 5,- per persoon (ouderparen krijgen 10% korting).
Aanmelden via www.cjgcursus.nl


Testamenten voor jonge ouders

ouders n Op 23 mei (19.30 uur) geeft Bakker&Neve Netwerk Notarissen in Brasserie Park, Van Diepingenlaan 2 in Leiderdorp, een informatieavond over testamenten en levenstestamenten, speciaal gericht op de jonge ouders.

Francien Middelkoop-Verdooren en Ranjita Soekhoe-Randhawa zijn kandidaat-notaris bij Bakker&Neve Netwerk Notarissen te Leiderdorp.

Zij vertellen: "de meeste mensen verzuimen om hun nalatenschap juridisch vast te laten leggen. Zij vinden het vervelende en lastige materie en schuiven dit soort zaken liever voor zich uit. Terwijl het juist enorm veel rust geeft te weten dat je alles goed hebt geregeld voor je nabestaanden en dan met name voor je minderjarige kinderen. Denk hierbij onder andere aan een voogdij- en bewindregeling (wie zal zorg dragen voor de opvoeding en verzorging van je kinderen als beide ouders er niet meer zijn en wie beheert het geld voor hen). Ook een regeling treffen voor de situatie dat je zelf je zaken niet meer kan behartigen tijdens leven scheelt enorm veel zorgen."

Op 23 mei vertellen zij hoe het wettelijk erfrecht in elkaar zit, wat je kunt regelen via een testament, hoe je vermogen fiscaal zo voordelig mogelijk kunt overdragen naar de volgende generatie en wat je allemaal kunt regelen in een zogenoemd levenstestament.

Aanmelden via info@notarissen.tv