Bij BplusC ligt de nadruk op het beleven van kennis en kunst. | Foto PR
Bij BplusC ligt de nadruk op het beleven van kennis en kunst. | Foto PR Foto: PR

Platform Kunst, Cultuur & Erfgoed XIV

ontmoeting n Het Platform voor Kunst, Cultuur en Erfgoed in Oegstgeest is een 'ontmoetingsplaats' voor zo'n twintig mensen en organisaties dir zich inzetten voor kunst, cultuur en erfgoed in Oegstgeest. De deelnemers zijn van heel verschillende komaf. Deze weken stellen de platformleden zich voor. Deze keer: BplusC.

Bibliotheek plus Centrum voor kunst en cultuur, kortweg BplusC, zet zich in om het leven van alle inwoners van de regio Leiden actief te verrijken met kunst, cultuur en kennis. Door iedereen de mogelijkheid te bieden op zijn eigen niveau het beste uit zichzelf te halen.
BplusC biedt bibliotheekdiensten, kunsteducatie, cursussen en evenementen op diverse locaties in Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten en Wassenaar.

Een ideale manier om kennis te maken met het aanbod is de Open Dag aanstaande zaterdag 13 mei, in locatie Nieuwstraat 4 én in en om de Hooglandse Kerk in Leiden. Tussen 12.00 en 16.00 uur kan men instrumenten uitproberen, informatie krijgen over cursussen, exposities bezoeken, en genieten van optredens door leerlingen van de muziek- en dansafdeling op een spectaculair buitenpodium.

Bij BplusC ligt de nadruk op het beleven van kennis en kunst. Ontmoeting, het uitwisselen van ideeën en het leren van elkaar worden gestimuleerd. Je komt er niet alleen kennis halen, maar ook brengen. BplusC wil mensen in verbinding brengen door kennis, kunst en contact met elkaar te verbinden. Door deel te nemen aan het Platform zoekt BplusC ook binnen Oegstgeest actief de verbinding met andere organisaties die zich inzetten voor kunst en cultuur. "Samen kunnen we mooie initiatieven ontplooien en tot een verrassende samenwerking komen en elkaar versterken. Een eerste samenwerking hebben we op 25 juni 14.00 uur in Wijckerslooth/Rustenborgh Oegstgeest: optredens dans, theater en muziek in het kader van het thema Voor ouderen door jongeren." www.bplusc.nl