Timo Dezentje zoekt de juiste positie om aan te leggen. Domenique Roest gaat de bal afspelen. | Foto Wim van Tuyl Foto: Wim van Tuyl

Punt met glans voor Fiks

korfbal n Fiks heeft afgelopen zaterdag gestunt tegen de onbetwiste koploper Groen Geel. Lange tijd keek de thuisploeg tegen een achterstand aan en stond in de laatste minuut nog met 24-26 achter. Het inbrengen 5 minuten voor tijd van Timo Dezentje bleek een gouden wissel. Nadat hij de aansluitingstreffer scoorde, doorboorde hij in de slotseconden opnieuw de korf en pakte Fiks een gelijkspel. Een punt met extra glans omdat een dag later nummer 7 van de ranglijst, AKC, verloor en Fiks daarop nu 5 punten voorsprong heeft. Wint Fiks volgende week van rode lantaarndrager Phoenix dan prolongeert de formatie van Rick Nell het overgangsklasseschap.

Fiks opende sterk en stond na amper twee minuten met 3-0 voor. Kortom een sterke ouverture. Groen Geel demonstreerde direct waarom het bovenaan de ranglijst staat. Het scorend antwoord volgde nadrukkelijk met vier treffers. Het was de inleiding van de kracht van Groen Geel. Met hoog baltempo en koele afwerking liep de tegenstander geleidelijk uit. De formatie van Rick Nell en Nico van Welzen bleef volop tegenstand geven. Na 7-11 liep Fiks in tot 11-12. Daarna stokte in de eerste helft de inhaalrace en zag het de terechte achterstand bij rust oplopen tot 13-18.

Het pleit leek beslecht toen de achterstand 13-19 werd. Ondanks dat Fiks steeds beter in het spel kwam en inlooppogingen ondernam, bleef Groen Geel elke demarrage van de thuisploeg beantwoorden. Dit gebeurde ook bij 19-21 toen Domenique Roest heel fraai vlak voor de korf scoorde. Met nog 12 minuten te gaan en 20-25 achter stond Fiks voor een mission impossible om een verrassende wending aan de ontmoeting te geven. Hoe anders de realiteit. Fiks kwam door inzetten van Roy Vreeken, Dominic van Welzen en Timo Dezentje terug tot 24-25 en opende daarmee perspectief op een mogelijke sensatie. Die leek de grond in te worden geboord door een nieuwe tegentreffer.

De ongelofelijke wilskracht en motivatie om het maximale uit deze wedstrijd te halen, vertaalde zich in de laatste minuut. Timo Dezentje, die vooraf speelde in Fiks 2 en negen maal trefzeker was, liet zijn vorm nadrukkelijk zien. De 25-26 volgde. Groen Geel wilde de ontmoeting al bij 22-25 uitspelen maar maakte daarbij fatale keuzes in passing en bij schotpogingen. Dit bleek zeker bij het slot. De bal kwam enkele seconden voor het verstrijken van de tijd opnieuw in handen van juist genoemde speler die koelbloedig de gelijkmaker binnenschoot en voor een uitgelaten stemming zorgde bij spelers en de meer dan 150 toeschouwers. "Ik zag vechtlust en korfballend vermogen bij mijn team," verklaarde Rick.