Oegstgeest vol in de aanval. | Foto PR
Oegstgeest vol in de aanval. | Foto PR Foto: PR

Makkelijke middag voor Oegstgeest

voetbal n Zaterdag speelde Oegstgeest de uitwedstrijd tegen het laaggeplaatste Oosterheem in Zoetermeer. Zoals verwacht werd het een middag zonder veel tegenstand en met veel doelpunten.

Oegstgeest trainer Huig Jan Heeringa kon weer over een compleet fitte selectie beschikken. De kampioenskansen zijn verkeken, nu moet de selectie zich richten op de nacompetitie. In deze wedstrijd was het belangrijk geconcentreerd en met inzet te blijven spelen om zo in het ritme te komen voor de wedstrijden in de nacompetitie. Van het begin af aan was het Oegstgeest dat de toon zette zonder dat de spelers van Oosterheem daar veel tegenover konden stellen. Al snel opende Danny Wenink de score op aangeven van Bob den Hollander. Vijf minuten later was het Den Hollander die alleen op de keeper afging en 0 - 2 scoorde. Weer vijf minuten later was het Adil Harfaoui die met een kopbal scoorde. Tien minuten voor de rust bracht Wenink de ruststand op 0 - 4.

Na de rust kwam Rens van Klaveren in het veld voor Terry Polet. Al snel in de tweede helft maakte Den Hollander zijn tweede doelpunt, uit een voorzet van Joep van Tulder; 0 - 5. Hierna was het weer de beurt aan Wenink die er 0 - 6 van maakte. Invaller Van Klaveren was ongelukkig met zijn doelpogingen, een harde inzet van hem knalde via de paal weer terug in het veld. Ook later ging de fraaie omhaal die hij die hij maakte niet in maar over het doel. Wenink was deze wedstrijd weer goed op dreef en met zijn vierde doelpunt van de wedstrijd werd het 0 - 7. In de laatste minuut van de wedstrijd bepaalde Jurgen Bouwman, die voor Roy Dijkstra in het veld gekomen was, de eindstand op 0 - 8. Ondanks de ruime overwinning blijft Oegstgeest op de derde plaats staan.

Zaterdag (14.30 uur) speelt Oegstgeest de laatste thuiswedstrijd van de competitie tegen Leiden.

Tennisvereniging OLTC haalt punten binnen

tennis n Afgelopen weekend speelden de teams van OLTC weer verdienstelijke partijen binnen en buiten Oegstgeest.

In het zuiden speelde Heren1 gelijk tegen Bergen op Zoom, 3-3. De gevierde mannen van het team waren Julian Vandebussche en Willem van Biezen. Beiden wisten hun singles zeer knap te winnen. Ook in de dubbel stonden zij hun mannetje. Het team houdt het hoofd koel ondanks het zeer hoge niveau in deze hoofdklasse.

Dichtbij huis, in Voorschoten, speelde Mix 1, die tegenstander Forescate versloeg met 5-3. Stijn de Mooij speelde weer een kraker van een single. Hij wist een 5-2 achterstand in de derde set om te buigen in 7-5 winst. Een mooi debuut had invaller Bas Louwers met een degelijke single-winst. Ook Julia te Velde had ze goed op haar racket zitten en veegde haar tegenstandster van de baan.
Winst bij de mannen dubbel en de mix van Roos en Stijn zorgden voor een score van 5 punten.

Thuis speelden Heren 2, Mix 2 en het jeugdteam hoofdklasse. De mannen van Heren 2 hadden een relatief makkelijke dag en wonnen met 6-0. Fons Hartman, al jaren de drijvende kracht van dit team, won zijn potjes vrij eenvoudig. Opvallend was de prestatie van Bas Leeflang met maar liefst 12 aces in zijn singlepartij. Matthijs Rumphorst won ondanks examendrukte zijn single en ook Michiel de Weger was goed op dreef.
Mix 2 kan eveneens tevreden terugkijken op winst, 5-3 was bij hen de eindstand. Volgende week speelt het team de kraker tegen Qravel en zal het eventuele kampioenschap worden beslist.
Het jeugdteam in de hoofdklasse had het zwaar. Op dit topniveau speelt de jeugd van Nederland tegen elkaar. 6-2 verlies tegen Heerhugowaard, maar wel met de kanttekening dat Floris van der Wilden en Marente Sybesma zeer knap hun singlepartijen wisten te winnen.

UDO 3 kampioen in de vijfde klasse

voetbal n Na een teleurstellend einde van het seizoen 2015-2016 waarin UDO 3 net naast de titel greep, was zij gebrand op sportieve revanche.

Nadat Katwijk, de nummer 2, haar laatste wedstrijd had verloren, was de opdracht voor de laatste wedstrijd duidelijk: winnen. Daarmee zou het kampioenschap veilig worden gesteld. Wegens barre weersomstandigheden was de wedstrijd Noordwijk - UDO eerder het seizoen na de eerste helft afgelast. Afgelopen zaterdag 6 mei werd de wedstrijd uitgespeeld. UDO begon in Noordwijk met een 0-3 voorsprong aan de tweede helft. Na 45 minuten spelen stond er 0-5 op het scorebord en was UDO kampioen! Het was Hiddo Kettenis die met een weergaloos ingeschoten penalty het kampioenschap over de streep trok. Na een warm onthaal op de Voscuyl kon het feest losbarsten.

Vooral dankzij superspits Tieske Ketelaars eindigt UDO 3 het seizoen met het indrukwekkende aantal van 99 voordoelpunten.