Plezier (na en voor de training) op het springkussen bij het Fiks-clubhuis. | Foto Willemien Timmers
Plezier (na en voor de training) op het springkussen bij het Fiks-clubhuis. | Foto Willemien Timmers Foto:

Springkussen Fiks ingewijd

korfbal n Op zaterdag 6 mei is het nieuwe springkussen van Christelijke Korfbalvereniging Fiks in gebruik genomen.

De behoefte daaraan bestond al langere tijd. Het is een prima middel om de jongere jeugd te vermaken. Direct na de ingebruikname wemelde het kussen van springende kinderen. Vanuit diverse kanten had de club geld ontvangen om het springkussen aan te schaffen.

Namens de gemeente Oegstgeest was Petra Twisk aanwezig. De gemeente heeft subsidie voor deze aanschaf verstrekt. Het Rabobank-wensenfonds heeft eveneens een mooie bijdrage geleverd. De derde financiƫle bron was de opbrengst van de Grote Clubactie, waarbij eigen leden loten hebben verkocht. "Wij hebben als gemeente subsidie verleend om het sportief bezig zijn bij een club als Fiks aantrekkelijker te maken. Het is een goede zaak om al jong met sport te beginnen," vertolkte Twisk.

Het Rabobankwensenfonds heeft jaarlijks een budget om ingezonden wensen van verenigingen in vervulling te laten gaan. Dit jaar werd onder anderer de wens van korfbalvereniging Fiks vervuld.

Het springkussen werd met groot enthousiasme bevolkt door de jongere jeugd van Fiks.


Gratis trainingen

Vanaf twee jaar zijn kinderen welkom bij de korfbalvereniging. Tot hun vierde jaar krijgen ze een spellenprogramma aangeboden door ervaren begeleiders. De nadruk ligt op ontwikkeling van de fysieke motoriek. Tijdens die periode is geen contributie verschuldigd. Het tijdstip is op zaterdagen van 10.00 uur tot 10.45. (Wim van Tuyl)

Meer info: www.ckvfiks.nl