Zaterdag ging een grote groep kinderen op zoek naar de koning. | Foto Willemien Timmers
Zaterdag ging een grote groep kinderen op zoek naar de koning. | Foto Willemien Timmers Foto: Willemien Timmers

Oranjeweken afgetrapt met gezellige Vorstenjacht

Oranje n Morgen, donderdag 27 april, is het Koningsdag. De Oranjevereniging heeft ook dit jaar weer een divers programma samengesteld dat te vinden is op www.oranjeverenigingoegstgeest.nl, op de achterkrant van de Oegstgeester Courant van vorige week en in het programmaboekje dat alle leden ontvangen hebben.

Afgelopen weekeinde gingen de oranje-activiteiten al van start. Op zaterdagmiddag 22 april deed een grote groep kinderen in en rond winkelcentrum Lange Voort mee aan Vorstenjacht. Een soort vossenjacht met een koninklijk tintje, die voor de derde maal door de Hamelaars van Scouting Derja (in samenwerking met de Oranjevereniging) werd georganiseerd. Samen gingen zij op zoek naar de verdwenen koning.

Oranjepakket

Alle leerlingen van de Oegstgeester basisscholen hebben een pakket van de Oranjevereniging ontvangen met daarin een folder met het programma voor de kinderen. Verder zit er in het pakket een folder van het NK Knikkeren met een zakje knikkers waarmee geoefend kan worden voor het nationaal kampioenschap knikkeren. Hiervoor moet worden ingeschreven. En natuurlijk is er voor ieder kind een poffertjesmunt die gedurende de periode dat de poffertjeskraam in Oegstgeest aanwezig is kan worden gebruikt voor een gratis kinderportie poffertjes. Let op: Er zijn veel activiteiten waar vooraf voor ingeschreven kan worden. Zorg dat je mee kunt doen aan het knikkeren, de dikke banden race en het penaltyschieten.

Koud

Het belooft een koude Koningsdag te worden, die traditiegetrouw begint met een ontbijt met Vrienden van de Oranjevereniging en gedecoreerden in van Wijckersloot. Daarna zal men in optocht naar het gemeentehuis lopen, waar, na de koffie met krentenbollen, de vlag om 9.25 uur zal worden gehesen, waarna de aubade zal beginnen. Daarna zullen in het park van het gemeentehuis de kinderspelen van start gaan. Gehuld in een winterjas en gewapend met een paraplu zal heel Oegstgeest de rest van de dag genieten van programma-onderdelen als de Dikke Bandenrace, de optredens op de Hofdijck, het tonknuppelen en het trottoirtekenen.