Heren 2 speelde een thuiswedstrijd, maar dat voordeel werd niet geheel benut. | Foto PR
Heren 2 speelde een thuiswedstrijd, maar dat voordeel werd niet geheel benut. | Foto PR Foto: PR

Competitiedag vol pieken en dalen bij OLTC

tennis n Afgelopen Paasweekend werden weer volop wedstrijden gespeeld in de voorjaarstenniscompetitie. Dames 1 zorgde voor een spannende competitiedag op het tennispark van OLTC, terwijl heren 1 voor een uitwedstrijd afreisde naar het zuiden van het land. Beide teams spelen dit jaar in de hoofdklasse.

Na de winst van vorige week nam heren 1 de winst dit keer niet mee naar huis. 4-2 verlies viel het team ten deel. Roeland van Dijk won zeer knap voor de tweede keer op rij zijn single. Debutant in deze klasse Willem van Biezen won samen met Julian Vandenbussche de herendubbel.
Heren 2 speelde een thuiswedstrijd, maar dat voordeel werd niet geheel benut, einduitslag 3-3. Na de winst van vorige week weet ook dit team weer dat het hard moet werken om hoog te eindigen. Matthijs Rumphorst speelde net als vorige week weer een ijzersterke single. Ook Fons Hartman liet zien dat hij al jaren een zeer steady kracht in Heren Deux is. Bas Leeflang en Bas Louwers hadden beiden hun dag niet en verloren hun single. Bas Louwers sloot zijn dubbel wel winnend af met Michiel de Weger. Vanaf nu weer vol voor de winst voor dit leuke team.


Mooie start voor dames 1

Dames 1 heeft een aantal nieuwe gezichten en is vol goede moed gestart met 6-0 winst. Beau de Smit, kopdame van het team speelde een zware single die ze knap in drie sets won. Tweede single werd gespeeld door Annemiek Varkevisser die zeer overtuigend speelde. Annemiek is overgevlogen uit Katwijk om dit vriendinnenteam te versterken. De derde single in dit team was voor Tess Kolkman die onverstoorbaar haar wedstrijd won. Tess is een zeer waardevolle aanwinst die jaren bij Dekker Warmond acteerde. Lotte van Doeselaar speelde de vierde single en won ook een punt voor het team. Marina Maric, terug van weggeweest is een dubbelaar in hart en nieren. De dubbel met Tess werd winnend afgesloten.
Zondag de 30ste is het weer een druk programma met heren 1 en mix 1 die thuis spelen. Iedereen is uitgenodigd om gezellig te komen kijken naar tennis op hoog niveau bij OLTC aan de Hofbrouckerlaan.


Nieuwe seizoensfolder Theater Het Trefpunt

WARMOND n Afgelopen vrijdag 21 april presenteerde Theater Het Trefpunt haar nieuwe seizoensfolder. Voorzitter Anne Scheltes bood hem met gepaste trots als eerste aan, aan de Teylingse wethouder van cultuur Arno van Kempen.

Het nieuwe aanbod biedt voor elk wat wils. Zo zijn er voor de kleinsten onder ons een drietal kindervoorstellingen te bezoeken met onder andere Nijntje op de fiets.

Uiteraard is er ook weer het nodige cabaret te zien, een grote naam als Erik van Muiswinkel staat op de planken, maar ook nieuw cabarettalent treedt voor het voetlicht in VARA Leids Cabaret Festival. De muziekvoorstellingen zijn dit jaar heel breed: van het heel populaire Rapalje tot meer ingetogen klassiek met Bernd Brackman, maar ook de tango's van Carel Kraayenhof zullen klinken.

Het volledige programma is te vinden op www.theaterhettrefpunt.nl. Daar vindt men ook een aantrekkelijke actie voor vroegboekers: tien procent korting op de bestelling tot en met zondag 2 juli.