Afbeelding
Foto:

IVN-wandeling Oud-Poelgeest

natuur n Op zondag 30 april om 14.00 uur geven een gidsen van IVN Leiden de tweede excursie van dit jaar in het landgoedbos van Oud Poelgeest.

Veel valt er momenteel te genieten van de stinseplanten, die geven nu volop kleur aan het oude parkbos.
Stinseplanten zijn van oorsprong uitheemse soorten die vroeger als sierplant werden gebruikt op landgoederen, buitenplaatsen en herenboerderijen. Het woord stinsenplant komt van het Friese woord stins, wat stenen huis betekent. Ze zijn ooit geïmporteerd uit Zuidwest-Azie en Zuidoost-Europa. De meest voorkomende stinseplanten op dit landgoed zijn de bosanemoon, daslook, vingerhelmbloem, holwortel, gevlekte aronskelk en de wilde hyacint.
Ook zijn er weer veel vogels te horen en te zien. En langzaam krijgen de heesters en bomen hun nieuwe blad.
Start wandeling: ingang Poelgeesterweg (zijstraat Laan van Oud Poelgeest). Voor verdere informatie over Oud-Poelgeest en activiteiten van IVN Leiden: www.ivn.nl/leiden.


Overeenkomst oplaadpalen

opladen n De gemeente Oegstgeest heeft een nieuwe overeenkomst met Stichting EVnetNL en Stichting ElaadNL gesloten. Hierdoor blijven de vijf oplaadpalen voor elektrische auto's die zij reeds in de openbare ruimte hebben staan, behouden voor de komende vijf jaar.


Inbraak

politie n Traditioneel wordt in de vakantieperiodes meer ingebroken. De politie adviseert daarom om bij vertrek voorzorgsmaatregelen te nemen om de woning beter te beveiligen. Sluit tijdschakelaars aan op verlichting en laat de post uit het zicht leggen.