Afbeelding
Foto: PR

Independent Bookstore Day bij 'Rijnlandse'

boekwinkel n Op zaterdag 29 april vindt de eerste Independent Bookstore Day in Nederland plaats.

Die dag worden boekwinkel en lezer gevierd. "Want een boekwinkel is meer dan een winkel. In de boekwinkel vinden we inspiratie, raken we ontroerd. We lezen, kijken, vergapen ons er. In een boekwinkel wordt je verbeelding aangeraakt. Daarom kun je die dag speciale uitgaven kopen, in gelimiteerde oplages, en vinden er bijzondere optredens plaats', aldus de branche-organisatie.


Bij de Rijnlandse Boekhandel treedt de plezierdichter Lars van de Werf (foto) op. Men kent hem van zijn boekjes 'Versjes van Lars' en 'Heb lief'. Deze boeken staan vol met (liefdes)gedichtjes die een glimlach op je gezicht toveren. Van 10.30 uur tot 12.30 uur schudt Lars, met behulp van zijn blauwe typemachine, ter plekke op maat gemaakte gedichtjes uit z'n mouw. Toegang is gratis.


Ruim 140 boekhandels, verspreid over het hele land, doen mee aan Bookstore Day. Zij ontvangen die dag bijna honderd schrijvers en dichters. Er zijn ook talloze speciale uitgaven die alleen op deze dag te koop zijn. Het gaat om exclusieve publicaties, van onder andere Stefan Brijs, P.F. Thomese en 'De waanzinnige boomhut' en gesigneerde exemplaren van bijvoorbeeld Bert Wagendorp en Adriaan van Dis. Ook zijn veel bijzondere boeken in prijs verlaagd. Zo kost 'Het achtste leven (voor Brilka)' van Nino Haratischwili die dag slechts 20 euro (i.p.v. 34.99 euro). en 'Kwaadschiks' van A.F.Th. van der Heijden slechts 15 euro (i.p.v.29.99 euro).
Maar, let op, deze boeken en aanbiedingen zijn alleen op Bookstore Day, op 29 april dus, te koop.
Kijk op www.rijnlandseboekhandel.nl of www.bookstoreday.nl voor alle speciale uitgaven en activiteiten.


'De vader die terugkwam'

lezen n De Oegstgeestenaar Hans Ulrich, Uitgeverij Verbum en de Rijnlandse Boekhandel heten iedereen van harte uit om aanwezig te zijn bij de presentatie van zijn boek 'De vader die terugkwam'. In dit boek verbindt Ulrich zijn Twents-Oostenrijkse familiegeschiedenis met de bloedige wereldgeschiedenis van de twintigste eeuw. Woensdag 26 april, 17.00 uur, vrij entree. Rijnlandse Boekh., Lange Voort 35.