Afbeelding
Foto: PR

Platform Kunst, Cultuur & Erfgoed XIII

ontmoeting n Het Platform voor Kunst, Cultuur en Erfgoed in Oegstgeest is een 'ontmoetingsplaats' voor zo'n twintig mensen en organisaties dir zich inzetten voor kunst, cultuur en erfgoed in Oegstgeest. De deelnemers zijn van heel verschillende komaf: variërend van Bibliotheek en Dorpscentrum tot Jeugdtheater en gedreven particulieren en ondernemers. Deze weken stellen de platformleden zich voor. Deze week: Parure Sieraden

Parure Sieraden bestaat nu bijna tien jaar. Het is de plek waar goud- en zilversmid Yvonne Verbeek-Holen haar creaties verzint en uitvoert.
Het is ook de plek waar men terecht kan voor allerlei verschillende soorten reparaties en opdrachten. In de loop van de jaren heeft Yvonne zich daarin gespecialiseerd. Reparaties, nieuw werk, oude sieraden modern maken, goud omsmelten, parels knopen, stenen zetten etcetera. Het wordt allemaal bij Parure gedaan.

Niet alles kan maar heel veel is mogelijk. De wensen van de klant worden vakkundig en met passie vertaald door Yvonne naar unieke sieraden.

Hoewel het beroep zilver- en goudsmid een eeuwenoud ambacht is, zijn er ook hedendaagse ontwikkelingen. Eén daarvan is het ontwerpen in 3D op de computer. Dat schept weer heel veel nieuwe mogelijkheden bij het ontwerpen van sieraden.

Samen met muziekschool The Rockschool is Parure gevestigd in een steegje aan de Terweeweg.

Het platform voor Kunst, Cultuur en Erfgoed is een mooi initiatief waar Parure graag aan mee werkt. Op een ongedwongen manier ontstaan er allerlei samenwerkingsverbanden die er anders niet zouden zijn geweest.
De activiteiten die hierdoor ontstaan geven een mooie weerspiegeling van het algemene culturele aanbod in ons dorp.