Youri Soons
Youri Soons Foto: Henk van Gijzen

Pecos sluit in stijl af

tafeltennis n Ook in de laatste wedstrijd van het seizoen trad Pecos incompleet aan en speelde het weinig klaar. In Ede was Bit met 9-1 te sterk voor de hekkensluiter.

Deze voorjaarscompetitie was er voor de tafeltennissers van Pecos een om snel te vergeten. Geteisterd door schorsingen, blessures en vormverlies begon het kwartet met een paar nederlagen in de eerste speelronden. Daardoor stond er al snel niets meer op het spel en dus sleepte het team zich maar naar de eindstreep.


Een ruime nederlaag tegen het op papier zwakkere Bit kon er ook nog wel bij. Youri Soons (foto), dit seizoen de minst teleurstellende Pecosser, bleef zaterdag met lege handen. Jonge vader René Waterreus deed pas voor de tweede keer mee en behaalde tenminste nog een zege die hem en zijn team van de nul afhielp. Voor invaller Aron Rijsdorp was het gewoon leuk om eens aan dit niveau te ruiken maar meer dan dat zat er niet in.


Dus werd het een snelle aftocht, geheel in stijl met een totale score (27 uit 10) die in alle andere omstandigheden degradatie had betekend.

In het omstreden systeem van de eerste divisie tafeltennis betekent het gewoon dat Pecos vanaf september nieuwe kansen op hetzelfde niveau krijgt. Nieuwe tegenstanders ook, onder wie wellicht VVV (met oud-Pecosser Werff Thomas) en De Veluwe (met Paul Haldan, Ron en Jaap van Spanje). In Pecos' normale vorm zijn dat ontmoetingen om naar uit te kijken.