Een sterk spelende Tom Uittenboogaard houdt een Woubrugse spits van scoren af. | Foto Paul Lichtenbeld Foto: Paul Lichtenbeld

UDO wint puur op wilskracht

voetbal n In een onaantrekkelijke wedstrijd wist UDO in ieder geval door doorzettend voetbalspel de volledige drie punten mee naar huis te nemen. Beide teams leken aan elkaar gewaagd, maar de wilskracht en volharding van UDO gaf uiteindelijk die dik verdiende doorslag. Met hetzelfde aantal punten (25) komt UDO nu, net onder Woubrugge (beter doelsaldo) op de tiende plaats in de ranglijst terecht. Tijdens de eerste competitiehelft sloot UDO de thuiswedstrijd ook al met winst af (2-1).

Ogenschijnlijk leek het een mooie zaterdagmiddag. Maar een verraderlijke wind die over het onbeschutte veld heen blies, maakte een winterjas zeker niet overbodig. Diezelfde wind zorgde er ook voor het de spelers een extra tegenstander hadden. Passes door de lucht hadden consequent een onzekere bestemming.

Zoals de laatste weken moesten ook nu een aantal spelers uit UDO 2 en UDO JO19 naar Woubrugge worden nagebracht om een volledig team op de been te kunnen brengen. Timo Lichtenbeld, één van de basisspelers, startte hierdoor ook ondanks een lichte blessure. Wat dit betreft is de grote inzet van alle selectiespelers en de jeugdspelers een groot compliment waard.

Mede door de wind ging het spel snel op en neer, van en naar de beide doelgebieden. Tot ruim een half uur speeltijd waren de beide keepers nauwelijks in gevaar gekomen. Op een meter of 25 van het doel van Woubrugge kreeg UDO een vrije trap voor een overtreding. Bert Juffermans probeerde met dit schot de doelman uit. In eerste instantie werd deze gepareerd, maar niet klemvast. Pascal Franken zag zijn kans en schoot de bal in het net: 0-1. In het vervolg van de wedstrijd tot het rustsignaal veranderde het spelbeeld nauwelijks. Over en weer kleine kansen waarbij de beide keepers in ieder geval hun doel leeg hielden.
Vlak na rust zorgde Patrick Vergeer voor de 0-2 na een voorzet van Pascal Franken. Dat gaf in ieder geval wat rust. Helaas duurde dat niet lang want binnen twee minuten maakte Woubrugge 1-2.

In de 52ste minuut wist Patrick Vergeer zich prima vrij te spelen in de zestien meter en de keeper te passeren: 1-3. Na dit doelpunt begon Woubrugge meer aan te zetten en kregen ze ook meer overwicht in de wedstrijd. Maar omdat ze hierbij niet echt gevaarlijk werden, zag je langzamerhand de energie uit de wedstrijd lopen. Eén keer zaten ze nog heel dicht op een doelpunt toen de bal als in een flipperkast via lat en paal caramboleerde. Gelukkig verdween de bal deze keer niet achter de lijn en hield UDO het doel verder leeg.

Volgende week speelt UDO thuis tegen Leiden.

Wenink scoort zes keer voor Oegstgeest

voetbal n Zaterdag speelde Oegstgeest de uitwedstrijd tegen het laaggeplaatste SV Wassenaar. In de ongelijke strijd was Oegstgeest te sterk voor deze tegenstander en won gemakkelijk met ruime cijfers.

Oegstgeest trainer Huig Jan Heeringa miste, zoals de laatste weken, weer een handvol basisspelers. De spelers vanuit het tweede die hun plaats innamen deden het deze wedstrijd bijzonder goed. Al snel in de wedstrijd was het de goed spelende Joep van Tulder die een voorzet op maat gaf aan spits Danny Wenink die de score opende: 0-1. Zeven minuten later was het weer Wenink die scoorde: 0-2. Vlak hierna maakte Wenink zijn hattrick compleet, uit een directe vrijetrap schoot hij de bal strak in de rechter bovenhoek: 0-3. Ondanks de vijf corners die Oegstgeest hierna kreeg werd er niet meer gescoord in de eerste helft. Het enige wapenfeit van Wassenaar in deze helft was een doelpunt dat wegens buitenspel werd afgekeurd.

Na de rust was het spelbeeld niet anders, Oegstgeest combineerde er lustig op los en Wassenaar wist geen kansen te creëren. Al snel in de tweede helft werd een Wassenaar speler met rood van het veld gestuurd na zijn tweede gele kaart. Wenink ging verder met waar hij voor de rust gebleven was, scoren. Na vijf minuten in de tweede helft bracht hij de stand op 0-4 met een prachtige lob over de te ver voor zijn doel staande keeper. Linker verdediger Dille Dijkstra bediende Wenink op maat die wel raad wist met de voorzet en scoorde 0-5. Hierna bracht Heeringa drie wissels tegelijk in het veld. Wisselspeler Mario Gianfiglio bracht al snel na zijn invalbeurt de stand op 0-6. Twintig minuten voor tijd wist Wenink zijn doelsaldo voor deze wedstrijd op te krikken naar zes en zo werd deze eenzijdige wedstrijd met 0-7 door Oegstgeest gewonnen. Wenink heeft zijn doelpuntentotaal in deze competitie op 32 gebracht.

Zaterdag speelt Oegstgeest de thuiswedstrijd tegen Blauw-Zwart dat met drie punten meer dan Oegstgeest op de tweede plaats staat: aanvang 14.30 uur.