Afbeelding
Foto:

23 april: IVN-vogelexcursie in Polders Poelgeest

natuur n April is een spannende maand voor vogels (en vogelkijkers). Tegen het einde van de maand zijn de meeste soorten die in het zuiden de winter doorbrachten weer terug in hun broedgebieden.

Daarom is het nu ook in het natuurgebied Polders Poelgeest een drukte van belang. En behalve die teruggekeerde overwinteraars zijn ook de vaste bewoners in de weer met het zoeken naar partners en het krijgen van nakomelingen. En al die drukte wordt vergezeld van heftig gezang, gekwaak, gekrijs en gekwetter.

Om dat alles te beleven kunnen belangstellenden deelnemen aan de vogelexcursie die op zondag 23 april om 10.00 uur begint bij molen 't Poeltje in het natuurgebied Polders Poelgeest achter de wijk Poelgeest in Oegstgeest. Bezoekers kunnen hun auto kwijt aan het einde van de Jacques P. Thijsselaan. Doe stevig schoeisel aan en neem een verrekijker mee.

Na afloop is er koffie bij de historische scheepswerf Klaas Hennepoel. De excursie is de vierde van een serie van twaalf excursies die IVN regio Leiden in de regio organiseert om haar 40-jarig jubileum te vieren.

Opgeven voor meelopen kan per mail aan huubhendrix@ziggo.nl. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.