Afbeelding
Foto: PR

Platform Kunst, Cultuur & Erfgoed XII

ontmoeting n Het Platform voor Kunst, Cultuur en Erfgoed in Oegstgeest is een 'ontmoetingsplaats' voor zo'n twintig mensen en organisaties dir zich inzetten voor kunst, cultuur en erfgoed in Oegstgeest. De deelnemers zijn van heel verschillende komaf: variƫrend van Bibliotheek en Dorpscentrum tot Jeugdtheater en gedreven particulieren en ondernemers. Deze weken stellen de platformleden zich voor. Deze week: Balletstudio Giselle.

Balletstudio Giselle more than dance heeft drie vestigingen waaronder Oegstgeest, Leiderdorp en Voorschoten. De vestiging in Oegstgeest bestaat meer dan 25 jaar en de lessen vinden op dit moment plaats in de gymzaal van de Montessorischool aan de Pieter de Hooglaan.
Het werken met kinderen vraagt om speciale aandacht zowel mentaal als fysiek. Daarom werkt Giselle met gediplomeerde docenten en oud dansers. "Ons doel: een mooie ballet ervaring nu en een levenslange waardering voor het dansvak voor later."

Giselle werkt voor bedrijven en organisaties die hun lichaam niet langer alleen maar willen gebruiken om hun hoofd te verplaatsten. De workshop 'denkpatronen in beweging' zorgt ervoor dat mensen ervaren dat je lichaam een kostbaar het instrument is voor communicatie. En dat als je danst je tot andere oplossingen komt. "Daarnaast werken we voor de stichting van Het vergeten kind en werken we met mensen met een fysieke beperking. Eigenlijk moet iedereen dansen, ik weet uit ervaring dat het je leven verrijkt in diverse opzichten."
Giselle Joosten hoopt met het nieuwe platform bijzondere samenwerkingen te gaan doen. Kunstvormen samen brengen is een mooie aanvulling op het leven.
Op zondag 24 juni danst Giselle in het herinneringsmuseum samen met nog andere deelnemers uit het platform en verzorgen zij een middag voor oud en jong. Op maandag 26 juni staan de deuren open van 16.00 tot 20.00 om een les bij te wonen. www.balletstudiogiselle.nl