Jop van der Wiel trok alleen tegen invaller Joeri de Wagenaar aan het langste eind. | Foto Henk van Gijzen Foto: Henk van Gijzen

Achtste verlies voor tafeltennissers Pecos

tafeltennis n Voor de tafeltennissers van Pecos staat er al weken niets meer op het spel. Na de achtste nederlaag van het seizoen is het vrijwel zeker dat ze in de eerste divisie als laatste eindigen.

Zowaar viel er tegen Tempo Team ondanks de 3-7 uitslag een bescheiden wapenfeit te noteren: het dubbelspel leverde voor de derde keer op rij winst op voor de Oegstgeestenaren. Na zes verloren dubbels is het lek misschien boven. Voor wat dat waard is, en het zal volgend seizoen ook op andere fronten beter moeten. Want dat daarnaast alleen twee zeges werden geboekt tegen een invaller uit de derde divisie, geeft te denken.
Het had trouwens ook met pech te maken. Pecos-kopman Tony Nader, in de uitwedstrijd nog winnend tegen zowel Scott als Rademaker, viel namelijk geblesseerd uit. Jop van der Wiel en Youri Soons haalden de eindstreep wel, maar konden tegen de twee Amsterdamse veteranen geen vuist maken.
Alleen een ruime zege op Bit in de slotronde kan Pecos nog een plaatsje doen stijgen, maar eigenlijk kan het team de blik al richten op september. Dan speelt het opnieuw in de eerste divisie, waar het hopelijk aan eerherstel gaat werken.

Fiks steelt punt in Almelo

korfbal n Fiks is er in de slotminuut mee weggekomen. Tot groot ongenoegen zag thuisploeg AKC dat een minuut voor het verstrijken van de wedstrijd Dominique Roest haar alles of niets schot in de korf belandde en Fiks alsnog op gelijke hoogte kwam. Het werd 16-16.

Gezien de krachtsverhouding en de aanvallende intenties van Fiks was het wachten wanneer het team van Rick Nell de score zou openen en direct afstand zou nemen. Forceren van een snelle voorsprong was duidelijk de doelstelling. Helaas ontbrak er één aspect aan de voortdurende aanvalsgolven: scoren. Omdat het verdedigend goed stond, bleef Fiks behoed voor een achterstand. "Qua spel waren we zeker de betere", beaamden Rick Nell en teamleider Nico van Welzen. "Probleem was de afronding," gaf de trainer aan. Pas bij een 3-0 achterstand kwam in de 17e minuut het eerste antwoord van Fiks; Lianne Anholts scoorde van afstand. De Oegstgeester formatie kon niet doorpakken. Hoewel er scores kwamen, gaf AKC de voorsprong niet prijs. Het zwakke scorende vermogen vertaalde zich in slechts vier treffers van Fiks tegenover zeven van AKC. Tot overmaat van ramp ging in de slotseconden een strafworp mis. Het lag zeker niet aan zwakke rebound. Met name Youp Coli, die ook een keer scoorde, pakte veel ballen onder de korf zodat er voldoende doelpogingen konden worden ondernomen. In de tweede helft ging Fiks mee scoren, maar de Almelose formatie had op iedere treffer direct scorend antwoord. Het gat bleef drie, soms vier, punten. Een verschil dat is te overbruggen. In het laatste kwartier begon Fiks de inhaalrace. Door twee treffers van Roy Vreeken (6 treffers totaal) en Kevin Vreeken liep Fiks in tot 12-11. Ondanks opnieuw twee tegentreffers bleef Fiks geloven dat er iets te halen viel. Tien minuten voor tijd begon de voorsprong van de thuisclub echt te wankelen. Na 15-12 volgden succesvolle inzetten van Kevin Vreeken en Ilse Hazekamp. Het rake schot van Dominic van Welzen (16-15) gaf Fiks impuls tot een alles of niets offensief. Dit leidde één minuut voor tijd tot een geweldig trefzeker afstandschot van Dominique Roest. "Als je onvoldoende scoort en je staat de hele wedstrijd op achterstand dan mag je spreken van een gestolen punt", aldus Rick Nell.